Hoe Het Geheugen Op De Schijf Te Vergroten Met

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Op De Schijf Te Vergroten Met
Hoe Het Geheugen Op De Schijf Te Vergroten Met

Video: Hoe Het Geheugen Op De Schijf Te Vergroten Met

Video: Hoe Het Geheugen Op De Schijf Te Vergroten Met
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Voor het gemak is de harde schijf van een computer meestal verdeeld in twee, drie of meer partities. Meestal wordt voor de C-schijf, waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, minder ruimte toegewezen, die na een tijdje voor onze ogen begint te smelten. Het probleem kan worden opgelost door de schijf groter te maken.

Hoe het geheugen op de schijf te vergroten met
Hoe het geheugen op de schijf te vergroten met

instructies:

Stap 1

We hebben het natuurlijk niet over fysieke interferentie in de binnenkant van een computer, maar over het herverdelen van ruimte op harde schijfpartities. Enkele tientallen gigabytes kunnen van een grotere schijf worden "afgesneden" en op hun C-schijf worden "gelijmd".

Stap 2

Om deze eenvoudige procedure te voltooien, moet u een van de programma's downloaden die deze taak kunnen uitvoeren. Volgens een jarenlange traditie gebruiken veel gebruikers het Norton Partition Magic-programma, we zullen bijvoorbeeld de procedure voor het herverdelen van ruimte op een harde schijf overwegen.

Stap 3

Het programma kan worden gedownload zoals op de officiële website www.us.norton.com en vele andere softwareportals in het netwerk. Download en installeer Norton Partition Magic op uw computer en start het programma

Stap 4

Het hoofdvenster toont schematisch uw harde schijf, verdeeld in partities, met vermelding van de grootte van de hele schijf, elk van de partities, evenals de hoeveelheid vrije en gebruikte ruimte.

Stap 5

Klik op de C-schijf en selecteer het menu-item Formaat van partitie wijzigen. Geef in het nieuwe dialoogvenster de gewenste schijfgrootte op. Onthoud dat de gewenste gigabytes worden "geknipt" uit een andere partitie op uw harde schijf, dus zorg ervoor dat deze partitie voldoende vrije ruimte heeft.

Stap 6

Het programma zal de grootte van de schijven visueel veranderen, en je zult dit zien in het hoofdmenu van het programma. Maar om de wijzigingen door te voeren, moet u het programma een opdracht geven. Klik hiervoor op de knop Toepassen in de linkerbenedenhoek van het programma, waarna de computer opnieuw wordt opgestart en de ruimte opnieuw wordt verdeeld.

Aanbevolen: