Hoe Het Virtuele Geheugen Van Het Systeem Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Virtuele Geheugen Van Het Systeem Te Vergroten?
Hoe Het Virtuele Geheugen Van Het Systeem Te Vergroten?

Video: Hoe Het Virtuele Geheugen Van Het Systeem Te Vergroten?

Video: Hoe Het Virtuele Geheugen Van Het Systeem Te Vergroten?
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het virtuele geheugen geconcentreerd in het zogenaamde wisselbestand, meer bepaald in het bestand pagefile.sys. Als de computer alle beschikbare bronnen volledig benut, is het tijd om na te denken over het vergroten van het virtuele geheugen.

Hoe het virtuele geheugen van het systeem te vergroten?
Hoe het virtuele geheugen van het systeem te vergroten?

Noodzakelijk

Personal computer met Windows OS geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Zoek en start de applet van het Configuratiescherm in het menu Start. Klik vervolgens op de snelkoppeling met de naam "Systeem". Selecteer daarna in het geopende venster het tabblad "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 2

Klik vervolgens op de knop Opties in het gedeelte Prestaties. Klik hierna op het tabblad "Geavanceerd". Het scherm toont een sectie met de titel "Virtueel geheugen", die de huidige grootte van het virtuele geheugen aangeeft en de mogelijkheid biedt om het te configureren.

Stap 3

Klik op de knop "Wijzigen". Selecteer in het geopende venster de systeempartitie (meestal station C) en selecteer deze.

Stap 4

Er zijn drie bekende opties voor het configureren van virtueel geheugen. Selecteer met het oog hierop de meest geschikte optie voor de hardwaregegevens van uw pc: "Grootte specificeren", "Grootte zoals geselecteerd door het systeem", "Zonder wisselbestand". Het vergroten van het virtuele geheugen komt neer op het handmatig invoeren van de oorspronkelijke grootte en de maximaal toegestane grootte van het virtuele geheugen in megabytes.

Stap 5

Stel een aangepaste virtuele geheugengrootte in (origineel en maximum). Houd er rekening mee dat de maximale grootte tweemaal de totale hoeveelheid van uw fysieke geheugen moet zijn. Als het systeem bijvoorbeeld 2048 megabytes fysiek geheugen heeft, stelt u de initiële grootte in op 3070 megabytes en de maximale grootte op 4096 megabytes.

Stap 6

Er is een optie om virtueel geheugen naar keuze te installeren. Om het te gebruiken, klikt u op het tabblad "Systeem selecteerbare grootte".

Aanbevolen: