Hoe Kunt U Het RAM-geheugen Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Kunt U Het RAM-geheugen Vergroten?
Hoe Kunt U Het RAM-geheugen Vergroten?

Video: Hoe Kunt U Het RAM-geheugen Vergroten?

Video: Hoe Kunt U Het RAM-geheugen Vergroten?
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Random access memory is het belangrijkste element dat samenwerkt met de centrale processor van de computer. De CPU ontvangt de benodigde informatie van de RAM-modules. Uiteraard verbetert het vergroten van de hoeveelheid van dit type geheugen de prestaties van de computer.

Hoe kunt u het RAM-geheugen vergroten?
Hoe kunt u het RAM-geheugen vergroten?

Noodzakelijk

  • - Specifiek;
  • - set schroevendraaiers.

instructies:

Stap 1

Om het RAM-geheugen goed te vergroten, is het noodzakelijk om de belangrijke kenmerken van het moederbord en bestaande RAM-modules te achterhalen. Het programma Speccy helpt je hierbij. Download en installeer deze app.

Stap 2

Start het Speccy-programmavenster en klik op de link "RAM". Bestudeer zorgvuldig de informatie in het menu dat wordt geopend. Zoek eerst het aantal vrije geheugenslots uit.

Stap 3

Controleer nu het type geheugenkaarten en de busbandbreedte. Let ook op het aantal RAM-modules dat in gebruik is. Schaf op basis van deze informatie het benodigde aantal nieuwe geheugenkaarten aan.

Stap 4

Het is belangrijk om te begrijpen dat het installeren van modules met een lagere bandbreedte de algehele prestaties van het RAM-geheugen negatief kan beïnvloeden. Neem uw keuze van nieuwe boards zeer serieus.

Stap 5

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Open toegang tot de interne apparaten van de systeemeenheid. Maak hiervoor de linkerkant van de behuizing los. Zoek vrije slots voor het installeren van RAM-modules.

Stap 6

Als u besluit om bestaande kaarten te vervangen, verwijder dan voorzichtig de onnodige modules. Maak hiervoor de vergrendelingen aan beide zijden van elk apparaat los.

Stap 7

Installeer de nieuwe RAM-modules voorzichtig in de juiste richting. Zorg ervoor dat de vergrendelingen goed gesloten zijn. Besteed speciale aandacht aan dit punt bij het werken met DDR2-borden. Bij het installeren bestaat het risico van een verkeerde polariteitskeuze.

Stap 8

Sluit de blokkast. Zet uw computer aan. Start Speccy na het laden van het besturingssysteem en zorg ervoor dat de nieuwe modules zijn gedefinieerd en werken.

Stap 9

Wanneer u nieuwe kaarten in de mobiele computer installeert, schakelt u het apparaat uit en verwijdert u de batterij. Draai de laptop om en open het geheugenkaartcompartiment. Draai vooraf de benodigde schroeven uit de behuizing.

Aanbevolen: