Hoe Een Koeler Van Een Processor Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Van Een Processor Te Verwijderen
Hoe Een Koeler Van Een Processor Te Verwijderen

Video: Hoe Een Koeler Van Een Processor Te Verwijderen

Video: Hoe Een Koeler Van Een Processor Te Verwijderen
Video: How to remove Intel CPU and heatsink 2024, April
Anonim

Het koelsysteem in een personal computer speelt een belangrijke rol, omdat: componenten van computers, zonder koeling, verliezen snel hun prestaties, falen. Hoe zorg je voor een stabiele werking van de processor, hoe verwijder je de koeler van de processor om deze niet te beschadigen?

Koeler met bevestiging voor kleine schroeven
Koeler met bevestiging voor kleine schroeven

Noodzakelijk

Allereerst moet u de basisprincipes van een computer kennen: hoe u de systeemeenheid spanningsloos kunt maken en de zijklep kunt verwijderen. En bewapen jezelf ook met een schroevendraaier van de gewenste maat

instructies:

Stap 1

Op dit moment worden er verschillende soorten ventilatoren gebruikt in koelsystemen. De meest voorkomende worden op 3 manieren uit-/aangedaan, d.w.z. De koeler is op verschillende manieren aan de radiator bevestigd:

- kleine schroeven gebruiken;

- met een grendel;

- met behulp van extra retentiegroeven.

Laten we alle methoden om een koeler van een radiator te verwijderen eens nader bekijken.

Stap 2

Een kleine referentie: de koeler is een ventilator, deze is gemonteerd op het koellichaam. Op zijn beurt grenst het koellichaam aan het platform waarop de processor is gemonteerd. De koeler dient om de hoge temperatuur van de processorsteen tijdens bedrijf af te koelen.

Aandacht! Voordat u de koeler verwijdert, moet u de systeemeenheid uitschakelen door de computer uit te schakelen, uit te loggen bij het systeem en het netsnoer uit het stopcontact te halen. U kunt ook de uitschakeltuimelschakelaar op de achterkant van de voeding gebruiken (niet beschikbaar op alle modellen met voeding). Nadat u de zijkap van de systeemeenheid hebt verwijderd, koppelt u de stroomkabel van de koeler los van de connector op het moederbord.

Stap 3

De meest gebruikelijke manier om een koeler te bevestigen is dus met kleine schroeven. Alles is hier vrij eenvoudig: we nemen een schroevendraaier van een geschikte maat, draaien de kleine schroeven los en de koeler is vrij.

Wanneer onze koeler een aansluiting heeft in de vorm van een vergrendeling (hendel), moet u deze vergrendeling indrukken en, zonder erin te knijpen, de hendel van de processor af bewegen.

Bij het bevestigen van de vergrendeling (hendel) en extra groeven, moet u op de groeven drukken om de koeler los te maken van de ventilatorconnector.

Aanbevolen: