De Koeler Loskoppelen Van De Processor

Inhoudsopgave:

De Koeler Loskoppelen Van De Processor
De Koeler Loskoppelen Van De Processor

Video: De Koeler Loskoppelen Van De Processor

Video: De Koeler Loskoppelen Van De Processor
Video: demonteren processor koeling 2023, Maart
Anonim

Bij het repareren van uw computer of het bijwerken van componenten moet u soms de koelventilator - koeler verwijderen. Om de processor niet te beschadigen, moet u heel voorzichtig te werk gaan en een bepaalde volgorde van acties in acht nemen.

De koeler loskoppelen van de processor
De koeler loskoppelen van de processor

instructies:

Stap 1

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact voordat u aan het werk gaat. Verwijder het zijpaneel om het moederbord bloot te leggen. Als deze of die kabels interfereren, leg ze dan voorzichtig opzij of koppel ze los, en onthoud van tevoren hun locatie.

Stap 2

De koeler wordt meestal met vier plastic clips aan de radiator bevestigd. Om deze te verwijderen, koppelt u eerst de connector los. Pak dan voorzichtig een van de vergrendelingen op met een schroevendraaier of ander geschikt gereedschap, trek deze naar achteren en til de hoek van de koeler op zodat de rand van de vergrendeling uit de sleuf komt. Doe hetzelfde met de andere drie vergrendelingen. Trek daarna de koeler van de radiator af; deze zou er gemakkelijk af moeten komen.

Stap 3

Let bij het verwijderen van de ventilator op hoe deze is geïnstalleerd; tijdens de montage moet u deze op dezelfde manier plaatsen. Meestal wordt de koeler verwijderd voor smering, vervanging of bij het reinigen van de radiator. Na het voltooien van het nodige werk, zet u de koeler terug op zijn plaats, sluit u de connector aan. Let op de locatie van de draad, deze mag niet in de buurt van de ventilatorbladen zijn.

Stap 4

Als u het koellichaam wilt verwijderen, is het niet nodig om de koeler ervan los te koppelen, u koppelt gewoon de connector los. Om de heatsink te verwijderen, hebt u toegang nodig tot de achterkant van het moederbord, dus verwijder beide zijpanelen van de systeemeenheid.

Stap 5

Het koellichaam wordt meestal vastgezet met plastic clips in de gaten op het moederbord. Om het te verwijderen, knijpt u aan de achterkant van het bord in het bevestigingsdeel van een van de vergrendelingen zodat het vrij uit de opening in het bord kan komen. Doe hetzelfde met de drie resterende vergrendelingen en verwijder het koellichaam.

Stap 6

Wees voorzichtig: als de vergrendelingen ingedrukt zijn, maar het koellichaam niet kan worden verwijderd, gebruik dan geen kracht. Hoogstwaarschijnlijk bleef het koellichaam gewoon aan de processor plakken. Zet je computer een paar minuten aan, sluit hem af en probeer het opnieuw. Thermisch vet dat op de processor wordt aangebracht, zal opwarmen en het koellichaam moet gemakkelijk te verwijderen zijn. Zorg ervoor dat u een druppel van dit vet aanbrengt wanneer u de radiator opnieuw installeert. Nieuwe radiatoren mogen al ingevet zijn.

Populair per onderwerp