Hoe Een Koeler Op Socket 478 . Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Op Socket 478 . Te Verwijderen
Hoe Een Koeler Op Socket 478 . Te Verwijderen

Video: Hoe Een Koeler Op Socket 478 . Te Verwijderen

Video: Hoe Een Koeler Op Socket 478 . Te Verwijderen
Video: Socket 775 Cooler on a Socket 478! 2024, Mei
Anonim

Koeler - een apparaat dat zorgt voor koeling van de processor door de lucht te ventileren. Dit is nodig zodat de processor tijdens het gebruik niet oververhit raakt. Van tijd tot tijd is het nodig om de ventilator te verwijderen, bijvoorbeeld om hem stofvrij te maken of te vervangen vanwege een defect.

Hoe een koeler op socket 478. te verwijderen
Hoe een koeler op socket 478. te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om de koeler van de processor in socket 478 te scheiden, koppelt u de computer los van de voeding en opent u het externe paneel van de systeemeenheid. In de regel wordt het met verschillende bouten bevestigd. Daarna zie je op het moederbord de connector die je nodig hebt, waarin de processor en de daaraan bevestigde ventilator zitten.

Stap 2

Voor verder werk, maak de witte plastic clips op de ventilator in verschillende richtingen los, die de hele structuur op het moederbord vasthouden (dit zal de koeler enigszins vrijmaken met een koellichaam). Trek vervolgens voorzichtig de vier vergrendelingen naar buiten zodat ze in de open staat komen, maar niet meer dan 2-3 mm naar de zijkanten, om ze helemaal niet te breken. Het is raadzaam om de vergrendelingen om de beurt te openen. Gebruik hiervoor een kleine platte schroevendraaier.

Stap 3

Onderzoek vervolgens de bevestiging van de processor met koeler op het moederbord. Als het wordt uitgevoerd met bouten, draai ze dan los. Als u plastic houders gebruikt, verwijdert u deze eenvoudig.

Stap 4

Houd er rekening mee dat als u een koeler lange tijd gebruikt, deze met koelpasta aan de processor kan blijven plakken, waardoor deze waarschijnlijk moeilijk te verwijderen is. Om het proces te vergemakkelijken, draait u de structuur lichtjes in verschillende richtingen nadat de vergrendelingen zijn geopend. In dit geval is het belangrijk dat de hellingshoek van de ventilator niet verandert (recht omhoog). U hoeft hier niet veel moeite voor te doen, omdat dit de radiator kan beschadigen. Probeer ook voordat u de koeler verwijdert, de processor op te warmen met behulp van het systeem zelf (zware belasting erop), of met een gewone huishoudföhn. In warme toestand is de kans groter dat de koeler verwijderd kan worden zonder deze te beschadigen.

Stap 5

Als u de koeler desondanks niet zelf kunt verwijderen, kunt u gebruikmaken van de diensten van computerreparatiespecialisten, waar zij u gemakkelijk en snel kunnen helpen dit probleem op te lossen.

Aanbevolen: