Hoe Een Amd-koeler Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Amd-koeler Te Verwijderen?
Hoe Een Amd-koeler Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Amd-koeler Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Amd-koeler Te Verwijderen?
Video: How To Remove AMD Wraith Cooler Safely 2024, Mei
Anonim

De koeler is ontworpen om de computerprocessor tijdens zijn werking te koelen. Het bestaat meestal uit een massieve metalen radiator en een daarop gemonteerde plastic ventilator. Deze hele structuur is bevestigd aan de processorbevestiging die op het moederbord is geïnstalleerd. In dit geval past het platte oppervlak van het koellichaam precies tegen de processorbehuizing en wordt de ventilator aangesloten op de overeenkomstige connector op het moederbord, waardoor de voedingsspanning wordt geleverd.

Hoe een amd-koeler te verwijderen?
Hoe een amd-koeler te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Schakel het besturingssysteem uit en schakel de stroom uit met behulp van de tuimelschakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid in de buurt van de aansluiting voor het netsnoer. Als uw systeemeenheid niet over zo'n schakelaar beschikt, haalt u gewoon de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

Plaats de systeemeenheid aan de rechterkant (gezien vanaf het voorpaneel) zijoppervlak. Omdat je wat moeite moet doen, moet het lichaam stabiel staan. Als u, om het gemakkelijk te positioneren, alle draden aan de achterkant moet loskoppelen - doe het dan.

Stap 3

Verwijder het linker zijpaneel. Het wordt meestal met twee schroeven aan de achterkant van de behuizing bevestigd en verwijderd door deze terug te schuiven.

Stap 4

Koppel de voedingsbedrading los waarmee de ventilator van de koeler op het moederbord is aangesloten.

Stap 5

Bepaal het type montage van de koeler op het moederbord - er zijn er nogal wat. In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt het koellichaam van de koeler tegen de processor gedrukt door een elastische metalen tuimelaar, die aan beide zijden uitsnijdingen heeft en zich vastklampt aan de plastic uitsteeksels aan beide zijden van de processorbevestiging. Het is noodzakelijk om achtereenvolgens eerst de bovenrand van deze tuimelaar los te maken en daarna de onderste. Sommige van de koelere modellen hebben een grote plastic hendel op de bovenste rockerbevestiging - in dit geval is het voldoende om eraan te draaien om het bovenste uiteinde los te maken. Als zo'n hendel niet aanwezig is, drukt u deze kant van de veertuimelaar lichtjes tegen het bord (bijvoorbeeld met een schroevendraaier) en trekt u deze uit het uitsteeksel op de processorhouder. Het zal gemakkelijk zijn om de onderrand los te maken, omdat deze bij afwezigheid van spanning vrij in zijn groef zal bungelen.

Stap 6

Pak het metalen koellichaam van de koeler vast en verwijder het voorzichtig uit de processor. De plaats waar de radiator de processor ontmoet, is bedekt met koelpasta, die een nogal stroperige consistentie heeft en bovendien constant onder druk stond, gecreëerd door een veertuimelaar. Daarom kan het thermische vet, zelfs zonder mechanische bevestiging, het koellichaam onafhankelijk op de processorbehuizing houden. Trek de koeler niet met grote kracht eraf, het is beter om hem zo ver mogelijk horizontaal te schuiven om het hechtingsgebied van de twee oppervlakken bedekt met thermisch vet te verminderen en vervolgens te verwijderen.

Aanbevolen: