Hoe Het Voorpaneel Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Voorpaneel Te Demonteren?
Hoe Het Voorpaneel Te Demonteren?

Video: Hoe Het Voorpaneel Te Demonteren?

Video: Hoe Het Voorpaneel Te Demonteren?
Video: #1 Zelf je vaatwasser installeren | Beko 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat een autoliefhebber niet tevreden is met het fabrieksdashboard: het kraakt of is gewoon lelijk. Op de een of andere manier kan het worden gelijmd of vervangen door een nieuwe, maar eerst moet u het oude voorpaneel verwijderen.

Hoe het voorpaneel te demonteren?
Hoe het voorpaneel te demonteren?

instructies:

Stap 1

Het voorpaneel kunt u het beste in de garage vervangen, zodat de auto op een vlakke ondergrond staat en u er geen last van heeft. Bedek de voorstoelen met een doek of een ander materiaal om ze schoon te houden voordat u het voorpaneel verwijdert.

Stap 2

Verwijder de negatieve pool van de accu om het boordnet spanningsloos te maken. Daarna kunt u beginnen met het demonteren van het dashboard. Verwijder eerst alle sierpluggen. Verwijder vervolgens alle bekledingsdelen van de luchtkanalen.

Stap 3

Verwijder het stuurwielkussen en verwijder vervolgens het stuur zelf, omdat dit vervolgens het verwijderen van het paneel zelf zal belemmeren. Verwijder de schakelaars op de stuurkolom.

Stap 4

Verwijder de bekleding van de staanders. Verwijder ook de kunststof tunnelafdekking die de luchtkanalen afdekt. Draai de schroeven los waarmee het is bevestigd en buig vervolgens de plastic vergrendelingen waarmee de behuizing is vastgezet. Verwijder het vervolgens door het voorzichtig naar u toe te trekken.

Stap 5

Blader door het boek voor het repareren van uw automodel. Hier vindt u een nauwkeurige beschrijving van de frontpaneelmontage. Naast zichtbare schroeven wordt het paneel vastgezet met kunststof clips. Om ze niet te beschadigen, moet je precies weten waar ze zijn. Nadat alle plastic bevestigingen zijn verwijderd, koppelt u alle draden los die op het voorpaneel zijn aangesloten.

Stap 6

Verwijder het voorzichtig uit het passagierscompartiment via het passagiersportier. Maak een schets van het bedradingsschema van de elektrische contacten, zodat er niets in de war raakt bij het opnieuw installeren.

Aanbevolen: