Hoe Het Voorpaneel In BIOS In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Voorpaneel In BIOS In Te Schakelen
Hoe Het Voorpaneel In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe Het Voorpaneel In BIOS In Te Schakelen

Video: Hoe Het Voorpaneel In BIOS In Te Schakelen
Video: How to enable Front Panel Audio from BIOS (ASRock N68C-S UCC) 2024, Mei
Anonim

De twee meest voorkomende specificaties die momenteel van kracht zijn voor de werking van verschillende computeraudioapparaten zijn AC'97 en HD Audio. De tweede zou de eerste moeten vervangen, maar dit proces is nog niet voltooid, dus beide architecturen bestaan gelijktijdig. Veel moederbordfabrikanten zetten een instelling in het BIOS, waarmee de gebruiker de specificatie voor de in- en uitgangen van audioapparaten op het frontpaneel van de systeemeenheid van de computer kan kiezen.

Hoe het voorpaneel in BIOS in te schakelen
Hoe het voorpaneel in BIOS in te schakelen

instructies:

Stap 1

De nieuwste versies van besturingssystemen gebruiken stuurprogramma's die standaard zijn ontworpen om met de HD Audio-architectuur te werken. Als u, na bijvoorbeeld Windows XP SP2 te hebben gebruikt, Windows 7 hebt geïnstalleerd en ontdekt dat de hoofdtelefoon- en microfoonaansluitingen op het voorpaneel niet meer werken, is dit waarschijnlijk het geval. Voordat u echter verder gaat met het oplossen van het probleem op moederbordniveau, moet u proberen het probleem op te lossen met behulp van het besturingssysteem zelf. Zorg er eerst voor dat het Realtec-stuurprogramma is geïnstalleerd, dat niet alleen kan werken met het "native" AC'97-formaat, maar ook met HD Audio. Ten tweede, probeer de optie voor automatisch detecteren van het voorpaneel uit te schakelen in de instellingen van uw Realtec-configuratiescherm - vaak is dit voldoende om het probleem op te lossen.

Stap 2

Als de maatregelen in de eerste stap niet werken, zoek dan naar de AC'97 / HD Audio-schakelaar in de instellingen van het basisinvoer- / uitvoersysteem - BIOS. Om dit te doen, start u een herstart van de computer vanuit het hoofdmenu van het systeem en drukt u op de Delete- of F2-toets na het starten van een nieuwe opstartcyclus. Sommige computers gebruiken verschillende combinaties om het BIOS-instellingenpaneel te openen, dus als deze toetsen niet werken, controleer dan de juiste combinatie in de beschrijving van uw versie van het basis I/O-systeem. Vaak is het te herkennen aan de inscriptie die tijdens het opstartproces in de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnt.

Stap 3

Zoek in het BIOS-instellingenpaneel de regel met de instelling die betrekking heeft op het voorpaneel. In versies van AMI kan het bijvoorbeeld op het tabblad Geavanceerd worden geplaatst en worden geformuleerd als Type voorpaneel. Wijzig de waarde in deze regel - als de paneelconnectoren niet werken met de HD Audio-waarde, vervang deze dan door AC'97 of omgekeerd. Sluit vervolgens de BIOS-instellingen door de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Als de gewenste instelling niet in uw versie van het basissysteem wordt gevonden, is het mogelijk dat het schakelen mechanisch gebeurt, met behulp van een jumper op het moederbord.

Aanbevolen: