Hoe De Weergavemodus Voor Formules In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Weergavemodus Voor Formules In Te Schakelen
Hoe De Weergavemodus Voor Formules In Te Schakelen

Video: Hoe De Weergavemodus Voor Formules In Te Schakelen

Video: Hoe De Weergavemodus Voor Formules In Te Schakelen
Video: F1 2020 Tips: Hoe Rijden Zonder Traction Control 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van spreadsheets heeft de gebruiker regelmatig te maken met verschillende berekeningen. Ze kunnen direct worden weergegeven in een spreadsheet die wordt uitgevoerd in zowel Microsoft Excel als OpenOffice.

Hoe de weergavemodus voor formules in te schakelen
Hoe de weergavemodus voor formules in te schakelen

Noodzakelijk

een computer met de juiste software

instructies:

Stap 1

Overweeg een blad van een spreadsheet. Elke cel kan specifieke coördinaten krijgen, aangezien kolommen en rijen worden aangegeven met een letter of cijfer. Dit kan van belang zijn als u acties moet uitvoeren met de gegevens die in de cellen zijn opgegeven. De formule wordt rechtstreeks in de cel ingevoerd. Om dit te doen, moet je het selecteren. Tegelijkertijd wordt het geactiveerd.

Stap 2

Zet het "=" teken. Het geeft een formule aan en markeert deze uit de hoofdtekst. Andere rekenkundige tekens worden ook gebruikt in Microsoft Excel. Dit zijn de bekende tekens van optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en machtsverheffen. Optellen wordt aangegeven met "+", aftrekken is "-", vermenigvuldigen is "*", en delen is "/". Machtsverheffing wordt geschreven als "^".

Stap 3

Het programma heeft een formulebalk. Wanneer u gegevens en rekenkundige tekens invoert, wordt de inhoud van de cel tegelijkertijd in die rij weergegeven. Nadat je alles hebt ingevoerd wat je nodig hebt, druk je op "Enter". Kijk naar de statusbalk. Er zou het opschrift "Gereed" moeten verschijnen. Als u deze cel verlaat en een andere selecteert, verdwijnt het label op de statusbalk. Het zal opnieuw verschijnen zodra u deze cel opnieuw betreedt.

Stap 4

Met Microsoft Excel kunt u niet alleen eenvoudige formules invoeren, maar ook formules die koppelingen bevatten. U moet bijvoorbeeld acties uitvoeren met gegevens die zich in twee cellen bevinden. Selecteer de cel waarin u de formule wilt plakken. Voer net als in het eerste geval het teken "=" in. Let op de statusbalk, waar de tekst "Enter" moet verschijnen.

Stap 5

Ga met de muis in de cel staan, waarvan de gegevens in de formule worden toegepast. Klik met de muis. De link zou op de formulebalk en in de eerste cel moeten verschijnen. Regel het proces lijn voor lijn. Het woord "Specificeren" zou daar moeten verschijnen. Controleer het pictogram voor de gewenste rekenkundige bewerking en klik vervolgens op de volgende cel. In de statusbalk ziet u eerst opnieuw het woord "Enter" en vervolgens - "Specificeren". Druk op Enter. Vergeet niet naar de statusbalk te kijken. Nadat u de formule in de gewenste cel hebt ingevoerd, verschijnt het resultaat daar. De formule verschijnt in de statusbalk zodra u deze cel selecteert.

Stap 6

Heel vaak wordt het nodig om de formule te bewerken. Dit kan op twee manieren - direct in de cel of in de statusbalk. Selecteer een cel om de formule op de statusbalk te wijzigen. Ga naar de regel waar de gewenste formule op dit moment moet worden weergegeven. Vervang het geheel of een deel ervan.

Aanbevolen: