Hoe Te Rijden In Formules

Inhoudsopgave:

Hoe Te Rijden In Formules
Hoe Te Rijden In Formules

Video: Hoe Te Rijden In Formules

Video: Hoe Te Rijden In Formules
Video: F1 2020 Tips: 6 Simpele Tips Om Sneller Te Rijden In F1 2020 2024, Mei
Anonim

Een formule is een specifieke reeks cijfers, letters en symbolen die elke vorm van gelijkheid, afhankelijkheid of ongelijkheid uitdrukt. Formules kunnen voorwaardelijk worden onderverdeeld in 2 typen: die kunnen worden beschreven door eenvoudige symbolen ((2x * 3y) / 4 = c), die alleen kunnen worden beschreven door speciale symbolen en tekens.

Hoe te rijden in formules
Hoe te rijden in formules

instructies:

Stap 1

Om eenvoudige formules te schrijven, worden algemene tekens en afkortingen gebruikt die geen speciale invoermethoden vereisen: "*" - vermenigvuldiging, "/" - deling, "+" - som, "-" - verschil, "^" - machtsverheffing, " = "- gelijkheid,"> "- groter dan teken," <"- kleiner dan teken," "- niet gelijk aan teken," "- groter dan of gelijk aan teken. De meeste typische formules kunnen worden beschreven met behulp van deze symbolen. Soms zijn formules die op deze manier zijn geschreven vanwege de complexiteit en het grote aantal handelingen echter moeilijk leesbaar.

Stap 2

U kunt een speciaal hulpmiddel gebruiken om complexe formules te schrijven. In Microsoft Word is dit de Microsoft-vergelijking. Om het te starten, moet je naar het adres gaan: "Invoegen" -> "Object", in het geopende dialoogvenster, op het eerste tabblad van de lijst, selecteer Microsoft-vergelijking en klik op "OK" of dubbelklik op het geselecteerde item. Daarna wordt een werkbalk geopend in de documentwerkruimte en wordt een gebied voor het invoeren van een formule gemarkeerd op de plaats van de tekst waar de cursor stond. De werkbalk is verdeeld in secties, elke sectie bevat een specifieke set symbolen. Wanneer u op een sectie klikt, wordt de lijst met tekens erin uitgevouwen. Selecteer in de lijst die wordt geopend het gewenste symbool en klik erop. Na selectie verschijnt het opgegeven teken in het invoerveld, dat gemarkeerd is in de tekst. De invoer wordt in directe volgorde uitgevoerd, dat wil zeggen, als u een fractionele uitdrukking wilt schrijven, selecteert u eerst het fractionele symbool op de werkbalk en voert u vervolgens de teller en noemer in. Als het nodig is om de extractie van een wortel te beschrijven, wordt eerst het wortelsymbool ingevoerd, daarna de worteluitdrukking, enzovoort.

Stap 3

Als u bij het openen van het menu "Invoegen" -> "Object" de Microsoft Equation-tool niet in de lijst hebt gevonden, moet u deze installeren. Hiervoor hebt u een installatieschijf, een schijfkopie of een Word-distributiebestand nodig. Voer het installatiebestand uit. Selecteer in het actieselectievenster Componenten toevoegen of verwijderen. Individuele componenten toevoegen of verwijderen "en klik op Volgende. Vink in het volgende venster het vakje aan naast de regel "Geavanceerde programma-instellingen" Klik volgende. In het venster dat vanuit de lijst wordt geopend, moet u de benodigde add-ons selecteren die u wilt installeren, in ons geval is dit Microsoft Equation. Zoek het item "Office Tools" in de lijst en klik op het plusteken aan de linkerkant. In de uitgebreide lijst zijn we geïnteresseerd in het item "Formule-editor". Klik op het pictogram naast de "Formule-editor" en klik in het menu dat wordt geopend op "Uitvoeren vanaf mijn computer". Klik daarna op "Update" en wacht op de installatie van het vereiste onderdeel. Nadat de installatie is voltooid, kunt u de formule-editor gebruiken zoals beschreven in de vorige paragraaf.

Aanbevolen: