Formules Berekenen In Excel

Inhoudsopgave:

Formules Berekenen In Excel
Formules Berekenen In Excel

Video: Formules Berekenen In Excel

Video: Formules Berekenen In Excel
Video: Berekeningen maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma. Hiermee kunt u zelfs de meest complexe berekeningen uitvoeren met behulp van de ingebouwde functiewizard, en grafieken en diagrammen maken op basis van numerieke gegevens.

Formules berekenen in Excel
Formules berekenen in Excel

Het is nodig

Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Excel. Voer de tabelkop (kolomnamen) in. Selecteer het cellenbereik waarin u de berekening wilt uitvoeren met de formule. Selecteer de menuopdracht "Formaat" - "Cellen". Selecteer op het tabblad "Nummer" het getalformaat en stel het aantal decimalen in op 2. Klik op de knop "OK". Nadat je het formaat hebt ingesteld, kun je beginnen met rekenen in Excel.

Stap 2

Voer de initiële gegevens voor berekeningen in de kolommen van de tabel in. Plaats de cursor in de cel waar u het resultaat wilt krijgen. Voer het = teken in. Voer vervolgens de formule in met de tekens +, -, /, * om de bijbehorende wiskundige bewerkingen uit te voeren. Als uw formule een breuk bevat, gebruikt u in plaats daarvan het deelteken en zet u de teller en noemer tussen haakjes.

Stap 3

Om waarden uit cellen aan de formule toe te voegen, selecteert u ze met de muis. Als u bijvoorbeeld de som van de cellen C1 en B1 wilt berekenen met een formule, voert u het volgende in een willekeurige cel in: = C1 + B1. Voer de celadressen handmatig in of klik erop met de linkermuisknop en het adres wordt automatisch toegevoegd. Druk op Enter om het invoeren van de formule te voltooien.

Stap 4

Gebruik de autocomplete-functie om de waarden in de kolommen te berekenen met een vergelijkbare formule. Om dit te doen, selecteert u de cel met de formule, beweegt u de muiscursor over de rechter benedenhoek zodat het zwarte + teken verschijnt. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep naar het einde van de kolom met beginwaarden.

Stap 5

Voer de berekening uit met behulp van de Excel-functiewizard voor complexere berekeningen. Om bijvoorbeeld de gemiddelde waarde in een kolom te berekenen, plaatst u de cursor in een lege cel, klikt u op de werkbalk op de knop "Functiewizard", selecteert u de groep "Statistisch" - "GEMIDDELDE" en klikt u op "OK".

Stap 6

Klik in het geopende venster op de knop om een celbereik toe te voegen. Markeer de gewenste waarden, druk op Enter. Klik in het dialoogvenster van de wizard op de knop "OK".

Aanbevolen: