Hoe Twee Lagen Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Lagen Te Verbinden
Hoe Twee Lagen Te Verbinden

Video: Hoe Twee Lagen Te Verbinden

Video: Hoe Twee Lagen Te Verbinden
Video: How To Merge Two Layers - Photoshop Tutorial [60 Seconds] 2024, Mei
Anonim

Alle bewerkingen met een afbeelding in de grafische editor Adobe Photoshop worden in lagen uitgevoerd en hoe complexer het gemaakte document, hoe vaker het nodig is om twee of meer "lagen" in één te combineren. Om dit te doen, biedt de grafische editor verschillende methoden die zowel in de volgorde van acties als in het resultaat verschillen.

Hoe twee lagen te verbinden
Hoe twee lagen te verbinden

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het lagenpalet. Dit kan worden gedaan door het gedeelte "Venster" in het menu van de editor te openen en het item "Lagen" te selecteren. U kunt eenvoudig op de sneltoets drukken die aan deze actie is toegewezen - F7.

Stap 2

Om twee aangrenzende lagen samen te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de laag in de bovenstaande lijst en selecteert u "Samenvoegen met vorige" in het contextmenu. Deze bewerking komt overeen met de sneltoets CTRL + E.

Stap 3

Als u lagen die niet aangrenzend zijn, wilt samenvoegen, selecteer ze dan eerst allemaal - klik en klik terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde lagen. Selecteer in het contextmenu de opdracht Lagen samenvoegen. Door op de sneltoetsen CTRL + E te drukken, wordt dezelfde bewerking uitgevoerd.

Stap 4

Als u alle zichtbare lagen wilt samenvoegen, klikt u met de rechtermuisknop op een van deze lagen (niet op de tekstlaag) en selecteert u Zichtbaar samenvoegen in het menu. Sneltoetsen die ook voor deze bewerking kunnen worden gebruikt, zijn CTRL + SHIFT + E.

Stap 5

Om slechts één laag in het document te laten, inclusief alle zichtbare, klikt u met de rechtermuisknop op een van de lagen behalve de tekstlaag. Selecteer de regel "Oprollen" in het contextmenu. Als het document onzichtbare lagen bevat, zal de editor om bevestiging vragen - het zal een dialoogvenster tonen met de vraag "Verborgen lagen verwijderen?". Klik op "Ja" en alle zichtbare lagen van het document worden samengevoegd tot één, en de onzichtbare worden vernietigd.

Stap 6

U kunt lagen koppelen zonder ze samen te voegen tot één. Na zo'n bewerking worden alle acties met een van de lagen van de bundel naar alle anderen uitgezonden. Om lagen op deze manier te koppelen, selecteert u er een en klikt u met de linkermuisknop op de rest rechts van de laagminiatuur - een pictogram van verschillende kettingschakels zal op deze plaats verschijnen. Hetzelfde kan op een andere manier worden gedaan: selecteer alle lagen die je nodig hebt door erop te klikken met de muis terwijl je de CTRL-toets ingedrukt houdt, en klik vervolgens op het meest linkse pictogram ("Link lagen") in de rij aan de onderkant van het lagenpalet - het toont de kettingschakels.

Aanbevolen: