Hoe Twee Laptops Met Een Kabel Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Laptops Met Een Kabel Te Verbinden
Hoe Twee Laptops Met Een Kabel Te Verbinden

Video: Hoe Twee Laptops Met Een Kabel Te Verbinden

Video: Hoe Twee Laptops Met Een Kabel Te Verbinden
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om twee mobiele computers met elkaar te verbinden. Als u besluit een kabel te gebruiken, zijn er een paar regels die u zullen helpen uw netwerk correct in te stellen.

Hoe twee laptops met een kabel te verbinden
Hoe twee laptops met een kabel te verbinden

Het is nodig

Netwerkkabel kruis

instructies:

Stap 1

Koop een netwerkkabel van de juiste lengte. LAN-connectoren moeten zich aan beide uiteinden bevinden. Crossover-kabels worden aanbevolen voor directe aansluiting van twee computers. De meeste moderne netwerkkaarten zijn in staat om de positie van de kernen te detecteren en zich automatisch aan te passen om de gewenste functies uit te voeren.

Stap 2

Schakel beide mobiele computers in en sluit de geselecteerde kabel aan op hun netwerkadapters. Wacht even totdat het systeem het nieuwe netwerk automatisch detecteert. Selecteer voor Windows Vista en Seven het type "Thuisnetwerk" nadat het bijbehorende venster verschijnt. Hiermee kunt u snel uw netwerkinstellingen configureren.

Stap 3

Uw lokale netwerk van twee laptops is klaar voor gebruik. Als een van de mobiele computers is aangesloten op internet, bijvoorbeeld via een USB-modem, dan kun je het tweede apparaat toegang geven tot het netwerk. Schakel hiervoor het gebruik van een statisch IP-adres in voor de netwerkadapter van de laptop die al met internet is verbonden.

Stap 4

Geef in de instellingen van het tweede apparaat het geselecteerde IP-adres op door het in te voeren in de velden Voorkeurs-DNS-server en Standaardgateway. Uiteraard is het in dit geval ook noodzakelijk om een statisch (permanent) IP te gebruiken.

Stap 5

Als u computers hebt aangesloten op een lokaal netwerk om snel informatie uit te wisselen, stel dan bepaalde machtigingen in voor openbare mappen. Hierdoor heb je snel toegang tot de bestanden die je nodig hebt zonder je zorgen te maken over de beveiliging van besturingssystemen. Houd er rekening mee dat de standaard Windows-firewall en andere verkeersanalyseprogramma's ervoor kunnen zorgen dat u geen toegang krijgt tot uw computer.

Aanbevolen: