Twee Lagen Samenvoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Twee Lagen Samenvoegen In Photoshop
Twee Lagen Samenvoegen In Photoshop

Video: Twee Lagen Samenvoegen In Photoshop

Video: Twee Lagen Samenvoegen In Photoshop
Video: How To Merge Two Layers - Photoshop Tutorial [60 Seconds] 2024, Mei
Anonim

Als een element in het project, bijvoorbeeld een mooi vormgegeven inscriptie, dankzij jouw inspanningen, de gewenste vorm heeft gekregen, kun je de componenten van dit element (lagen) combineren tot één geheel. Adobe Photoshop heeft hiervoor de nodige tools.

Twee lagen samenvoegen in Photoshop
Twee lagen samenvoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het programma en maak er een nieuw document in: klik op het menu-item Bestand (in de Russische versie "Bestand")> Nieuw ("Nieuw"), of gebruik de sneltoetsen Ctrl + N. Geef in het venster dat verschijnt in de velden Hoogte en Breedte bijvoorbeeld 500 elk op, stel in het veld Achtergrondinhoud Transparant in en klik op OK. Er verschijnt een nieuw projectvenster in de werkruimte van het programma.

Stap 2

Standaard is er al één laag in het project met niets erop. Selecteer het penseel met behulp van de optiebalk (onder het bestandsmenu), pas het naar wens aan en schilder iets. Nu is deze laag niet meer leeg, hij bevat wat je met het penseel hebt geschilderd.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Tekst. Klik met de linkermuisknop op een willekeurig deel van het document. Typ een inscriptie vanaf het toetsenbord. Klik op de knop Alle huidige bewerkingen doorvoeren aan de rechterkant van de balk met gereedschapsopties en wordt weergegeven als een vinkje. Je hebt nu nog een laag.

Stap 4

Activeer het gereedschap Verplaatsen ("Verplaatsen", sneltoets V) en experimenteer met de positie van de lagen. Om een bepaalde laag te gaan manipuleren, moet u deze eerst selecteren: klik erop met de linkermuisknop in de lijst met lagen. Houd er rekening mee dat nadat de lagen zijn samengevoegd, dergelijke manipulaties met elke laag afzonderlijk onmogelijk worden.

Stap 5

Voeg de lagen samen. Dit kan op verschillende manieren. Houd eerst Ctrl ingedrukt, selecteer beide lagen door met de linkermuisknop op elk van hen te klikken, klik met de rechtermuisknop om het vervolgkeuzemenu te openen en selecteer Lagen samenvoegen. Ten tweede - selecteer net als in het eerste geval beide lagen, klik op het menu-item Laag ("Lagen")> Lagen samenvoegen ("Lagen samenvoegen"). Ten derde - selecteer beide lagen en klik op de toetsencombinatie Ctrl + E. Als beide lagen zichtbaar zijn, d.w.z. er is links van elk een pictogram met een oog zichtbaar, dan kunt u de vierde methode gebruiken - druk op de toetsen Ctrl + Shift + E.

Aanbevolen: