Hoe Twee Lagen Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Lagen Samen Te Voegen
Hoe Twee Lagen Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Lagen Samen Te Voegen

Video: Hoe Twee Lagen Samen Te Voegen
Video: How to merge layers in Photoshop (2021 Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Tijdens het verwerken van een digitale afbeelding is het niet alleen vereist om lagen volledig af te vlakken, dat wil zeggen om ze in één afbeelding om te zetten, maar ook om twee of meer lagen te lijmen voor verder werk in een meerlaagse modus. Adobe Photoshop, Corel PhotoPaint, Gimp en andere grafische rasterprogramma's ondersteunen deze technologie. Als voorbeeld wordt de procedure beschouwd om twee lagen in Gimp samen te voegen, waarbij ze vloeiend van de ene naar de andere overgaan.

Hoe twee lagen samen te voegen
Hoe twee lagen samen te voegen

Noodzakelijk

Gratis Gimp-programma geïnstalleerd op uw computer

instructies:

Stap 1

Maak een gelaagde afbeelding in de Gimp. Open hiervoor de afbeelding via het menu "Bestand", "Openen". Zoek het bestand op uw computer en klik op de knop "Openen" in het dialoogvenster. Herhaal de procedure voor de tweede foto. Laat de eerste tekening de basis zijn.

Stap 2

Selecteer in het bewerkingsvenster voor de tweede afbeelding de optie Zichtbaar kopiëren in het menu Bewerken. Ga naar het canvas bewerken en kies "Bewerken" - "Plakken als" - "Nieuwe laag". De naam van de nieuw ingevoegde laag verschijnt in het lagenvenster aan de rechterkant van het scherm. Verplaats tussen lagen door met de rechtermuisknop te klikken op de naam van degene die moet worden geactiveerd. Sluit de tweede foto die niet meer nodig is zonder op te slaan.

Stap 3

Activeer de bovenste laag en schakel over naar de snelle maskermodus. Klik hiervoor op het gestippelde kader in de linkerbenedenhoek boven de statusbalk. Het beeld wordt bedekt met een rode "Film".

Stap 4

Zet de achtergrondkleur op zwart en de voorgrondkleur op wit door op de kleine vierkantjes naast de kleurindicator te klikken. Selecteer het gereedschap Verloop in het paneel. Stel in op de normale modus. Stel de vorm van het verloop in, bijvoorbeeld radiaal. Klik op het veld tegenover het woord "Gradient" om de lijst met typen te openen en selecteer "Hoofd naar transparant". Pas de rest van de parameters aan, afhankelijk van uw behoeften, en controleer het resultaat van hun actie.

Stap 5

Bouw een verloop van het midden van de afbeelding naar de rand. Om dit te doen, plaatst u de cursor in het midden, drukt u op de rechtermuisknop en trekt u, zonder deze los te laten, de lijn uit tot aan de rand van het venster. Het centrale deel van de afbeelding wordt gekleurd, de rand blijft roodachtig. Schakel de snelmaskermodus uit door nogmaals op het pictogram te klikken. Er blijft een circulaire selectie over.

Stap 6

Selecteer "Omkeren" in het menu "Selectie". Klik op de knop Verwijderen. De buitenkant van de toplaag wordt verwijderd, waardoor de basis zichtbaar wordt.

Stap 7

Lijm de twee lagen als volgt aan elkaar. Kies in het menu Laag de optie Samenvoegen met vorige. De overvloeiafbeelding is nu een enkele laag. Selectie verwijderen: "Selectie" - "Deselecteren".

Stap 8

Om de resultaten van uw werk op te slaan, klikt u op "Opslaan als" in het menu "Bestand". Geef de naam, het type van het opgeslagen bestand en de locatie op. Klik op "Opslaan". Kies voor gecomprimeerd jpg-formaat Exporteren en opslaan.

Aanbevolen: