Hoe Twee Computers Op Een Netwerk Te Verbinden Met Vista En XP

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Op Een Netwerk Te Verbinden Met Vista En XP
Hoe Twee Computers Op Een Netwerk Te Verbinden Met Vista En XP

Video: Hoe Twee Computers Op Een Netwerk Te Verbinden Met Vista En XP

Video: Hoe Twee Computers Op Een Netwerk Te Verbinden Met Vista En XP
Video: How to configure networking for Windows XP and Vista 2024, April
Anonim

Moderne computertechnologie heeft het mogelijk gemaakt om uw pc's aan te sluiten op een lokaal netwerk. Zo wissel je bestanden uit, gebruik je het gedeelde internet en print je documenten op één printer.

Hoe twee computers op een netwerk te verbinden met Vista en XP
Hoe twee computers op een netwerk te verbinden met Vista en XP

Het is nodig

  • - glasvezelkabel;
  • - LAN-kaart;

instructies:

Stap 1

Bepaal hoe ver de twee computers van elkaar verwijderd zijn. Koop het benodigde beeldmateriaal van glasvezelkabel bij een speciaalzaak. Krimp met de hulp van een specialist de uiteinden van deze kabel om verder verlies van communicatiekwaliteit te voorkomen. Netwerkkaarten kopen.

Stap 2

Schroef de zijpanelen van de processorbehuizingen los. Plaats netwerkkaarten in de onderste sleuven. Monteer de achterkant van de behuizing.

Stap 3

Download "verse" versies van stuurprogramma's van de website van de fabrikant van de netwerkkaart. Installeer ze op uw pc. Start uw Windows-besturingssysteem opnieuw op om alle wijzigingen en updates door te voeren.

Stap 4

Steek de kabel in de "bus" van de netwerkkaart. Als het groene lampje brandt, is de fysieke verbinding tot stand gebracht.

Stap 5

Start uw Windows XP-computer. Klik met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer". Klik in het linkerdeel van het dialoogvenster op de link "Configuratiescherm". Klik op de snelkoppeling "Netwerkverbindingen". U ziet een snelkoppeling "Local Area Connection". Klik er met de rechtermuisknop op en ga naar "Eigenschappen". Open het tabblad "TCP / IP". Ga in dit venster naar "Eigenschappen". Voer het IP-adres 192.168.0.1 in, aangezien dit de "host"-computer zal zijn. Voer het subnetmasker 255.255.255.0 in. Klik op "Opslaan" en verlaat dit menu.

Stap 6

Start uw Windows Vista-computer. Klik op de knop "Start" - "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Zoek 'Computernaam, domeinnaam en werkgroepinstellingen'. Klik met de linkermuisknop op "parameters wijzigen". Wijzig de werkgroepnaam in "MSHOME".

Stap 7

Ga naar "Configuratiescherm" - "Netwerkcentrum". Open de eigenschappen van deze snelkoppeling. Voer het IP-adres 192.168.0.2 in, het subnetmasker 255.255.255.0 en voer 192.168.0.1 in voor de standaardgateway. Opslaan en afsluiten.

Stap 8

Ga naar de opdrachtregel en voer in: ping 192.168.0.1-t. Als een regel met de tekst "Antwoord van …" wordt verzonden, werkt het lokale netwerk normaal.

Aanbevolen: