Hoe Twee Computers Met Een Netwerkkabel Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Computers Met Een Netwerkkabel Te Verbinden
Hoe Twee Computers Met Een Netwerkkabel Te Verbinden

Video: Hoe Twee Computers Met Een Netwerkkabel Te Verbinden

Video: How to Connect Two Computers and share files using LAN Cable on WINDOWS 10 2022, December
Anonim

Met een netwerkkabel kunt u computers aansluiten op een lokaal netwerk. Hiermee kunt u bestanden uitwisselen, computerspelletjes spelen, gebruikmaken van het gedeelde internet en printers.

Hoe twee computers met een netwerkkabel te verbinden
Hoe twee computers met een netwerkkabel te verbinden

Het is nodig

  • - glasvezelkabel;
  • - LAN-kaart.

instructies:

Stap 1

Schaf de benodigde lengte glasvezelkabel aan. Knijp de uiteinden bij een speciaalzaak. Als u dit zelf doet, kunt u problemen ondervinden met de kwaliteit van de verbinding. Netwerkkaarten kopen.

Stap 2

Sluit de netwerkkaarten aan op het moederbord van uw personal computers. Download de stuurprogramma's van de website van de fabrikant en installeer ze. Start uw besturingssysteem opnieuw op om alle wijzigingen door te voeren.

Stap 3

Leid de glasvezelkabel van de ene computer naar de andere. Zorg ervoor dat er geen sterke knikken of beknelling van de kabel zijn. Steek de uiteinden in de netwerkkaarten. Daarna moeten de groene lampjes gaan branden.

Stap 4

Ga naar "Mijn Computer". Klik in het linkerdeel van het dialoogvenster op de link "Configuratiescherm". Klik met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Netwerkverbindingen". In dit venster ziet u een snelkoppeling "Local Area Connection" - ga naar de eigenschappen ervan. Selecteer TCP/IP. Voer op de eerste computer het IP-adres 192.168.0.1 in en voer op de tweede computer 192.168.0.2 in. Het standaardsubnetmasker moet 255.255.255.0 zijn. Klik op "OK" en de ingevoerde waarden worden van kracht.

Stap 5

Open "Start" -> "Uitvoeren" en voer het commando cmd.exe in. Er wordt een opdrachtprompt geopend. Voer vanaf de eerste computer ping 192.168.0.1-t in en voer vanaf de tweede computer ping 192.168.0.2-t in. Als u de regels "Beantwoorden van …" ziet, is de verbinding tot stand gebracht.

Stap 6

Als u algemene toegang tot een map of tot een printer wilt instellen, klikt u met de rechtermuisknop op deze snelkoppeling en gaat u naar eigenschappen. Open het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast "Markeer deze map (printer) om te delen" en klik op OK. Daarna wordt de toegang openbaar.

Populair per onderwerp