Hoe Digitaliseren?

Inhoudsopgave:

Hoe Digitaliseren?
Hoe Digitaliseren?

Video: Hoe Digitaliseren?

Video: Hoe Digitaliseren?
Video: 2017-04 Webinar Scannen - hoe efficiënt alles digitaliseren 2024, Maart
Anonim

Met de komst van personal computers in het leven van een videograaf, evenals degenen die betrokken zijn bij het bewerken van video-opnames, is de procedure voor het verwerken van elk beeld dat de camera vastlegt veel eenvoudiger geworden. Om video op een computer te verwerken, volstaat het om de video te digitaliseren, d.w.z. kopieer het naar uw harde schijf in digitaal formaat.

Hoe digitaliseren?
Hoe digitaliseren?

Noodzakelijk

VirtualDub-software, computer, camcorder

instructies:

Stap 1

De camera wordt op de computer aangesloten door middel van aansluitkabels, die in de regel bij de gekochte videocamera worden geleverd. De kabel is verdeeld in 2 lijnen: audio en video. De "Audio"-lijn moet worden aangesloten op de Line-In-connector van uw geluidskaart (stand-alone of geïntegreerd), en de "Video"-lijn moet worden aangesloten op de ingangssignaalconnector van uw videokaart. Voordat u het videosignaal digitaliseert, moet u alle programma's uitschakelen die niet aan dit proces deelnemen. Deze programma's omvatten alle audio- en videospelers, bestandsbeheerders, antivirusprogramma's en andere hulpprogramma's.

Stap 2

De volgende stap bij het instellen van de aansluiting van de camcorder op de computer is het instellen van alle audiosignaalinstellingen op hun maximale waarden. Dit kan via de audio-instellingen-applet: klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm", dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Geluiden en audioapparaten".

Stap 3

Start het VirtualDub-programma. Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu Bestand en selecteer vervolgens het item Capture AVI. Druk op F9 om de opname-instellingen te bewerken. In het geopende venster moet u het item Audio vastleggen activeren. Hieronder moet u de parameter Frame rate wijzigen in 25,00 eenheden.

Stap 4

Laten we nu het geluid instellen dat we van de videocamera zullen ontvangen (het formaat van het opgeslagen bestand). Het programma is standaard ingesteld op PCM-formaat - goede geluidskwaliteit. Dit formaat mag niet worden gewijzigd, maar de bitsnelheid kan worden verhoogd, 128 of 192 is voldoende. Hoe hoger de bitsnelheid, hoe groter de grootte van het gemaakte bestand.

Stap 5

Het is beter om de video te configureren wanneer de video wordt afgespeeld op de camera: klik op het bovenste videomenu en selecteer vervolgens Formatteren. Selecteer in het geopende venster een van de gepresenteerde formaten. We kunnen meteen zeggen dat het UYVY-formaat het populairst is, daarom heeft het de voorkeur voor de meeste bekende videocodecs.

Stap 6

Klik nu op het menu Video en selecteer Bron. Op het tabblad Opnamebron kunt u een codec of vastlegapparaat selecteren. Het is ook mogelijk om het type camera-aansluiting te selecteren: als de verbindingskabel met "tulpen" is, selecteer dan het type Video Composite. Op het tabblad Apparaatinstellingen kunt u parameters zoals helderheid, verzadiging, tint, enz. volledig aanpassen.

Stap 7

Alle instellingen werden automatisch gemaakt en opgeslagen. Om te beginnen met opnemen, drukt u op de F6-toets op uw toetsenbord en vervolgens op de afspeelknop op uw camcorder. Wanneer u klaar bent met het opnemen van video, drukt u op de Esc-toets op uw toetsenbord en de Stop- of Pauze-toets op uw camera.

Aanbevolen: