Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Laptopscherm

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Laptopscherm
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Laptopscherm

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Laptopscherm

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Februari
Anonim

Het vastleggen van een frame van een succesvol voltooid niveau van een computerspel, een interessante video of gewoon een desktop en deze delen met een vriend is een fluitje van een cent. Het is voldoende om te weten hoe u een screenshot van het laptopscherm maakt. Het duurt slechts 2-3 muisklikken.

Maak zelf een screenshot van het scherm
Maak zelf een screenshot van het scherm

instructies:

Stap 1

Let op het bovenste blok met knoppen op het toetsenbord. Hier bevindt zich de sleutel waarmee u een screenshot van het laptopscherm kunt maken. Het wordt "Print Screen" of "PrScr" genoemd en volgt meestal de F12-functietoets.

Stap 2

Klik op het juiste moment op de knop "Print Screen". De voltooide schermafbeelding wordt gekopieerd naar het klembord van de computer - een speciaal intern geheugengebied voor het tijdelijk kopiëren van informatie. Om het vastgelegde screenshot niet per ongeluk uit het geheugen te wissen, dient u tijdelijk af te zien van het kopiëren van verschillende gegevens.

Stap 3

Open de standaard Microsoft Windows-toepassing voor beeldbewerking met de naam MS Paint. Je vindt het in de lijst met standaardprogramma's in het menu Start. Selecteer in het bovenste paneel het tabblad "Bewerken" en daarin het item "Plakken". U kunt ook de toetscombinatie "CTRL + V" gebruiken. Hierdoor verschijnt de screenshot van het laptopscherm die je hebt gemaakt als afbeelding in het programma. Bewerk het indien nodig: vergroot of verklein het formaat, knip onnodige randen of delen weg, verander het schaduwpalet, voeg uw notities toe, enz.

Stap 4

Sla de schermafbeelding op door de optie Opslaan als … te selecteren op het tabblad Bestand of door op CTRL + S te drukken. Specificeer een geschikt afbeeldingsformaat en noem het, selecteer vervolgens de map waarin het zal worden geplaatst en klik op "Opslaan". Op dezelfde manier kunt u een onbeperkt aantal keren een screenshot maken op een laptop.

Populair per onderwerp