Hoe Een Videoband Te Digitaliseren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videoband Te Digitaliseren
Hoe Een Videoband Te Digitaliseren

Video: Hoe Een Videoband Te Digitaliseren

Video: Hoe Een Videoband Te Digitaliseren
Video: Nederlands: UVG-002 USB Video Grabber Hoe te gebruiken 2024, April
Anonim

Er is goed nieuws voor de mensen die nog oude videobanden bewaren. Opnamen van deze media kunnen worden gedigitaliseerd en opgeslagen op een harde schijf of andere opslagapparaten. Hiervoor is uiteraard de beschikbaarheid van bepaalde apparatuur vereist.

Hoe een videoband te digitaliseren
Hoe een videoband te digitaliseren

Het is nodig

  • - video Recorder;
  • - Afstandsbediening.

instructies:

Stap 1

Gebruik een tv-tuner als hoofdadapter om uw videorecorder op uw computer aan te sluiten. In dit geval maakt het niet uit welk type apparaat je gebruikt. De belangrijkste vereiste voor de tuner is de aanwezigheid van poorten voor het ontvangen van videosignalen.

Stap 2

Sluit de tv-tuner aan op uw computer. Als u een intern apparaat gebruikt, installeert u dit in het PCI-slot van het moederbord. Gebruik de USB-poort om een externe tuner aan te sluiten.

Stap 3

Sluit nu uw videorecorder aan op uw tv-tuner. Gebruik hiervoor kabels van het RCA-RCA-formaat ("tulp"). Sluit de audiokabel aan op de tv-tuner.

Stap 4

Zet uw computer aan en installeer een programma dat is ontworpen om met een tv-tuner te werken. Overweeg één functie: als de functionaliteit van het geselecteerde hulpprogramma het niet mogelijk maakt om een afbeelding vast te leggen die naar het scherm wordt verzonden, installeer dan een extra programma, bijvoorbeeld Fraps.

Stap 5

Pas de instellingen voor de tv-tuner aan. Gebruik bij het kiezen van de resolutie van de opgeslagen videostream de waarden 640x480 of 800x600. Het instellen van een hogere resolutie zal de kwaliteit van de video niet verbeteren, maar zal alleen de grootte van het bestand zelf vergroten.

Stap 6

Bereid uw computer en besturingssysteem voor op video-opnames. Schakel alle apps en programma's van derden uit. Pas het geluidsschema zo aan dat er geen ongewenste signalen worden gegenereerd tijdens het afspelen van films. Besteed speciale aandacht aan programma's die pop-upvensters kunnen weergeven.

Stap 7

Zet de videorecorder aan en plaats de gewenste cassette in het deck. Start het afspelen van video met de opnamesoftware ingeschakeld. Druk op de gewenste sneltoets om de opname te starten. Wacht tot het afspelen klaar is en stop het programma.

Aanbevolen: