Hoe Ontbrekende Bestanden Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Ontbrekende Bestanden Te Vinden
Hoe Ontbrekende Bestanden Te Vinden

Video: Hoe Ontbrekende Bestanden Te Vinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Lightroom Classic | Bestanden | Locatie vinden en verplaatsen (Dutch) 2023, Februari
Anonim

Soms ontbreken de bestanden op de lokale schijf en weet je niet waar ze zijn gebleven of weet je niet meer waar je ze hebt geplaatst. U kunt in ieder geval proberen dit probleem op te lossen. Volg hiervoor deze instructies.

Hoe ontbrekende bestanden te vinden
Hoe ontbrekende bestanden te vinden

instructies:

Stap 1

Bepaal waar de bestanden moeten staan ​​die momenteel niet aanwezig zijn, zorg ervoor dat u ze niet naar een andere locatie verplaatst. Gebruik hiervoor het ingebouwde Windows-zoeksysteem. Open het menu "Start" waarin u "Zoeken" selecteert. Het venster Zoekresultaten wordt geopend met configureerbare opties in het linkerdeelvenster van het venster.

Stap 2

Voer in het vak Zoeken naar bestands- en mapnamen de volledige naam of een deel van de bestandsnaam in waarnaar u wilt zoeken. Ook in de regel onder "Zoeken naar test" kunt u een fragment van de bestandsinhoud invoeren, dat wil zeggen, als u op zoek bent naar een tekstdocument en de naam van het bestand zelf niet meer weet, kunt u de titel van het artikel invoeren of enig ander deel van de inhoud ervan.

Stap 3

Vertel het systeem vervolgens waar het moet zoeken. U kunt beide volledige partities op de computer specificeren, of, met behulp van de bladerfunctie, een specifieke map specificeren.

Stap 4

Als de zoekopdracht geen positieve resultaten oplevert, zijn de bestanden waarschijnlijk van de computer verwijderd. Om bestanden te herstellen die op uw computer ontbreken, installeert u een speciaal programma voor bestandsherstel. Een van deze programma's is UndeleteMyFiles, dat op freeware is gebaseerd, dat wil zeggen gratis.

Stap 5

Start het programma en selecteer "Deleted File Search" in het hoofdmenu. Klik bovenaan het geopende venster op de knop Zoeken. Selecteer vervolgens in het nieuwe venster Zoekopties dat op het tabblad Locaties verschijnt de sectie waar u naar de ontbrekende bestanden wilt zoeken. Als u in een specifieke map op de schijf wilt zoeken, klikt u op de knop "Locatie toevoegen" en selecteert u de gewenste map om te zoeken. Op de tabbladen Bestanden, Grootte en Kenmerken kunt u zoekparameters aanpassen, zoals respectievelijk bestandsextensies, bestandsgroottes en kenmerken.

Populair per onderwerp