Thuis Digitaliseren

Inhoudsopgave:

Thuis Digitaliseren
Thuis Digitaliseren

Video: Thuis Digitaliseren

Video: Thuis Digitaliseren
Video: Обзор цифрового конвертера DigitNow Film u0026 Slide Scanner 2024, April
Anonim

Met de komst van nieuwe technologieën behoren videobanden tot het verleden. Deze zelfde cassettes bevatten echter waardevolle opnamen die niet altijd in digitale vorm beschikbaar zijn. Gelukkig is het mogelijk om met een computer gegevens van tape naar moderne media te schrijven.

Thuis digitaliseren
Thuis digitaliseren

Noodzakelijk

  • - video Recorder;
  • - TV-tuner of adapter.

instructies:

Stap 1

Installeer een programma voor het vastleggen en verwerken van video. Hiervoor zijn Movavi Video Editor, Pinnacle Studio, AVS Video Recorder en ProCoder geschikt. Download de applicatie die u leuk vindt naar uw computer en installeer deze volgens de instructies van het installatieprogramma.

Stap 2

Sluit het apparaat voor het opnemen van video van de cassette aan op de bandrecorder. Om dit te doen, kunt u een tv-tuner gebruiken, die in elke radiowinkel wordt verkocht. De tuner is geïnstalleerd in de PCI-poort van het moederbord van de computer. Een gedetailleerde beschrijving van het verbindingsproces wordt gegeven in de instructies voor het apparaat. Houd er rekening mee dat er een A/V-kabel op de tuner aanwezig moet zijn. Ook adapters met analoge uitgangen naar een videorecorder aan de ene kant en een USB-ingang aan de andere kant kunnen geschikt zijn voor digitalisering. Deze adapters zijn verkrijgbaar bij een computerspeciaalzaak.

Stap 3

Wacht terwijl het systeem het aangesloten apparaat detecteert. De set met tv-tuners wordt geleverd met cd's met drivers, die geïnstalleerd moeten worden nadat het apparaat op het moederbord is aangesloten. Plaats hiervoor de cd in het station van uw computer en wacht tot de benodigde bestanden automatisch zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Voer het geïnstalleerde video-opnameprogramma uit en configureer de instellingen via het toepassingsmenu. Selecteer in de lijst met parameters uw apparaat waarvan u opneemt (tv-tuner). Selecteer in het veld Bron video-opname de optie Samengestelde invoer. De Audio Line-In parameter wordt gebruikt om audio vast te leggen.

Stap 5

Om te beginnen met het opnemen van video, klikt u op de knop "Start Capture" en begint u de videocassette in de bandrecorder af te spelen. De video die door de speler wordt afgespeeld, moet op het scherm verschijnen. Na een tijdje wordt het gedigitaliseerd en kan het vanaf een computer worden gereproduceerd. Bewerk de resulterende video en sla de wijzigingen op met behulp van het juiste item in het programmamenu. U kunt VirtualDub en Sony Vegas ook gebruiken voor verdere bewerking van de vastgelegde video.

Aanbevolen: