Een Wachtwoordarchief Maken Met WinRAR

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoordarchief Maken Met WinRAR
Een Wachtwoordarchief Maken Met WinRAR

Video: Een Wachtwoordarchief Maken Met WinRAR

Video: Een Wachtwoordarchief Maken Met WinRAR
Video: How to Bypass WinRar Password in 2021 2024, Mei
Anonim

WinRAR is vrij krachtige en multifunctionele software en de meest bekende archiver voor Windows-systemen. Het kan archieven openen en maken met de formaten RAR, ACE, ZIP, TAR, GZip, ISO, enz. WinRAR kan niet alleen bestanden inpakken, maar ze ook comprimeren. U kunt het compressie-algoritme zelf kiezen of het aan het programma toevertrouwen, dat het zal selecteren op basis van het gegevenstype. En ze kan een wachtwoord op het archief zetten.

Een wachtwoordarchief maken met WinRAR
Een wachtwoordarchief maken met WinRAR

instructies:

Stap 1

Om het archief met een wachtwoord te beveiligen, moet u eerst WinRAR zelf downloaden en naar de harde schijf schrijven. Het is gedownload van de officiële site. Er zijn varianten van 32 en 64 bits beschikbaar, die worden geselecteerd op basis van de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem. Na installatie kun je de software 60 dagen gratis gebruiken.

Stap 2

Voer nu het hulpprogramma uit. Het programmavenster toont de mappen en de bestanden zelf, zoals in de verkenner. Selecteer die bestanden of mappen die in het archief moeten worden ingepakt en klik erop met de muisknop aan de rechterkant. Selecteer in het menu dat verschijnt de optie Toevoegen aan archief. Er verschijnt een venster waarin u verschillende eigenschappen voor het toekomstige bestand kunt instellen.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Geavanceerd" om een wachtwoord in te stellen. U hebt de knop "Wachtwoord instellen" daar nodig, die een nieuw venster met de titel "Archief met wachtwoord" zal openen. Typ het wachtwoord in de regel van het nieuwe venster en klik vervolgens op OK. U keert terug naar het venster voor het maken van een archief, waarin u ook OK moet selecteren. Een nieuw archief met het opgegeven wachtwoord en de opgegeven naam, met daarin uw gegevens, verschijnt in de WinRAR-verkenner.

Stap 4

Om geen bestanden in de WinRAR-verkenner te selecteren, kunt u na het installeren van de software naar de voor iedereen bekende Windows-verkenner gaan. De gegevens voor archivering zijn daar al geselecteerd. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde bestanden en klik in het pop-upcontextmenu op de regel "Toevoegen aan archief". Daaropvolgende bewerkingen zijn vergelijkbaar met de bovenstaande methode. Als gevolg hiervan wordt ook uw archief gemaakt.

Aanbevolen: