Een Menu Maken Op Een Schijf Met Een Film A

Inhoudsopgave:

Een Menu Maken Op Een Schijf Met Een Film A
Een Menu Maken Op Een Schijf Met Een Film A

Video: Een Menu Maken Op Een Schijf Met Een Film A

Video: Een Menu Maken Op Een Schijf Met Een Film A
Video: Creating DVD Menus and Disc Authoring in Pinnacle Studio 2024, April
Anonim

Om een menu te maken op een schijf met een film, of het nu een homevideo is, een speciale gebeurtenis of een andere film opneemt, kunt u een van de vele programma's gebruiken voor het overzetten van gegevens van uw harde schijf naar cd of dvd.

Een menu maken op een schijf met een film a
Een menu maken op een schijf met een film a

instructies:

Stap 1

U kunt bijvoorbeeld werken met Super DVD Creator en DVDStyler. De eerste bevat 3 hulpprogramma's die zijn ontworpen om een menu op de schijf te maken, namelijk: een bestandsconverter, tk. bij het branden van een schijf worden bestanden van alle formaten geconverteerd naar VOB-formaat; het programma dat verantwoordelijk is voor het maken van het menu en het instellen van de kenmerken van autorun; een programma dat naar een dvd-schijf schrijft.

Stap 2

Start na het installeren van het programma de converter, waarna het hoofdvenster op het scherm verschijnt. Daarin kunt u met de knoppen op de werkbalk zowel het begin als het einde van het fragment selecteren om een menu te maken en bovendien kunt u direct het schermformaat en de beeldkwaliteit selecteren.

Stap 3

Nadat u alle parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop DVD-compiler en selecteert u een afbeelding die zichtbaar zal zijn in het schijfmenu. U kunt zowel de afbeelding die beschikbaar is in het programma selecteren door naar alle foto's in het rechterdeel van het venster te kijken, of uw eigen afbeelding uploaden. Nadat u de screensaver hebt gekozen, worden afbeeldingen op dezelfde manier geïnstalleerd, evenals opnames voor afzonderlijke afleveringen.

Stap 4

Uiteindelijk blijft het om de schijf te branden met Super DVD Creator of een ander programma zoals Nero.

Stap 5

Installeer en voer DVDStyler uit. Schrijf in het geopende venster de naam van de schijf, de grootte in GB, het formaat, de beeldverhouding van de afbeelding. Dan zal het programma aanbieden om een van de sjablonen te kiezen om uit te kiezen - pas daarna wordt de editor geopend, waarin de achtergrondafbeelding op de schijf wordt geselecteerd.

Stap 6

Open daarna "Bestandsbeheer" en sleep de gewenste dvd-bestanden naar het gemaakte menu. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de hoofdafbeelding op het scherm, waarna het tabblad "eigenschappen" verschijnt. Daarin zie je het nummer van het menu en de aflevering die het programma aan de film heeft toegewezen - bijvoorbeeld - "menu1, aflevering1". Voer deze gegevens in op het tabblad "Actie", dat wordt geopend nadat u naar de eigenschappen van de map "Beeld" bent gegaan.

Stap 7

Configureer vervolgens de knop "scène selecteren". Om dit te doen, moet u op het tabblad "actie" in de eigenschappen van de knop "episode 2, 3", enz.

Stap 8

Als u klaar bent met het maken van al uw scènes, brandt u de schijf door deze in het station te plaatsen en op de brandknop te drukken. Een mooi en handig doe-het-zelfmenu helpt je om snel een film of de afzonderlijke afleveringen ervan te bekijken.

Aanbevolen: