Een Aanvraag Maken Met Een Parameter A

Inhoudsopgave:

Een Aanvraag Maken Met Een Parameter A
Een Aanvraag Maken Met Een Parameter A

Video: Een Aanvraag Maken Met Een Parameter A

Video: Een Aanvraag Maken Met Een Parameter A
Video: SQL Stored Procedures maken en parameters gebruiken 2024, April
Anonim

Een query is een speciaal ontworpen tool voor databasebeheer waarmee u de benodigde informatie kunt selecteren op basis van gespecificeerde criteria. Bovendien is het zoekresultaat altijd relevant, omdat alleen de structuur en de selectievoorwaarde behouden blijven.

Een aanvraag maken met een parameter a
Een aanvraag maken met een parameter a

Noodzakelijk

  • - een computer waarop het softwarepakket Microsoft Office is geïnstalleerd;
  • - vaardigheden in het werken met Microsoft Access.

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Access om een parametrische query te maken. Deze query wordt gemaakt op basis van een willekeurig veld van de tabel, waarvoor de gebruiker verder een specifieke waarde invoert.

Stap 2

Ga naar het databasevenster, naar het tabblad "Queries". Om een parametrische query te maken, klikt u op de knop Nieuw en selecteert u In ontwerpmodus. Op het scherm verschijnt een vraagformulier en een venster voor het selecteren van tabellen en velden. Selecteer de velden uit de tabellen die u aan de query wilt toevoegen. U hebt bijvoorbeeld een tabel Klanten en u wilt een zoekopdracht maken om een klant te vinden op de achternaam van de directeur. Selecteer hiervoor de tabel "Klanten", dubbelklik op het veld "Klantcode", "Bedrijfsnaam", "Naam directeur". Sluit het veldselectievenster. Ga naar het veld Achternaam directeur op het aanvraagformulier. Om een parametrische query te maken, voert u in het veld "Criteria" het volgende in: [Voer de achternaam van de klant in]. Het is deze tekst die aan de gebruiker wordt getoond wanneer hij dit verzoek start, dus probeer het zo duidelijk mogelijk te maken.

Stap 3

Maak een query met meerdere parameters, maak hiervoor een nieuwe query in de Designer, selecteer de benodigde velden uit de tabellen. wil toevoegen. Selecteer bijvoorbeeld de tabel "Klanten", daaruit het veld "Bedrijfsnaam", selecteer vervolgens de tabel "Bestellingen" en selecteer daaruit het veld "Besteldatum" en "Bestelbedrag". Sluit de tafelselectievensters, ga naar het veld "Besteldatum". Voer in de selectievoorwaarde het volgende in:

Tussen [vul startdatum in] en [vul einddatum in]

Bij het uitvoeren van een dergelijk verzoek wordt de gebruiker gevraagd de data in te voeren waartussen de bestelling moet worden doorzocht.

Stap 4

Maak een parametrische query met de LIKE-operator en het *-teken. Maak een query in de ontwerpmodus, selecteer de tabel "Producten", voer in het veld "Productmerk" de uitdrukking in de selectievoorwaarde in

LIKE "*" & [Voer producten in die de uitdrukking bevatten] & "*"

Wanneer u een zoekopdracht uitvoert voor uitvoering, voert u het woord "saus" in het zoekveld in, de zoekopdracht geeft u alle producten waarin dit woord wordt genoemd, bijvoorbeeld "tomatensaus", "sojasaus".

Aanbevolen: