Een Netwerk Maken Tussen Computers Met Een Router A

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Maken Tussen Computers Met Een Router A
Een Netwerk Maken Tussen Computers Met Een Router A

Video: Een Netwerk Maken Tussen Computers Met Een Router A

Video: Een Netwerk Maken Tussen Computers Met Een Router A
Video: Informatica - Netwerken 2024, April
Anonim

Om een lokaal netwerk van hoge kwaliteit te creëren, waarin meerdere computers tegelijkertijd toegang hebben tot internet, is het raadzaam om een router te gebruiken. Om laptops met dit netwerk te verbinden, selecteert u een router met Wi-Fi-functionaliteit.

Een netwerk maken tussen computers met een router a
Een netwerk maken tussen computers met een router a

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Koop eerst een wifi-router (router). Let op het type connector waarop de kabel van de provider wordt aangesloten. Als u DSL-internet gebruikt, moet de router een poort met dezelfde naam hebben. Koop anders een wifi-router met een WAN- of internetlink.

Stap 2

Sluit de gekochte apparatuur aan op netstroom en schakel deze in. Sluit de ISP-kabel aan op de internetpoort (WAN, DSL). Sluit een netwerkkabel aan op de Ethernet (LAN)-connector. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkadapter van een laptop of computer.

Stap 3

Zet deze computer aan. Start een internetbrowser en voer het IP-adres van de router in de adresbalk in. Als u het oorspronkelijke IP-adres van het apparaat niet weet, vindt u dit in de instructies ervoor. Nadat u op de Enter-toets op de browserpagina hebt gedrukt, wordt de Wi-Fi-webinterface van de router geopend.

Stap 4

Open WAN (Internetconfiguratie). Configureer de parameters van dit menu, rekening houdend met de wensen van uw provider. Zorg ervoor dat u de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord invoert om de autorisatie met succes door te geven op de server.

Stap 5

Sla de instellingen uit het vorige menu op en ga naar Wi-Fi (draadloze installatie). Geef de parameters op voor de items in dit menu die geschikt zijn voor het werken met draadloze adapters in notebooks. Bij het kiezen van een beveiligingstype wordt aanbevolen om WPA (2) -PSK op te geven, niet WEP. Sla de instellingen voor dit menu op. Start uw wifi-router opnieuw op.

Stap 6

Sluit desktopcomputers aan op de LAN (Ethernet)-aansluitingen van de router. Verbind laptops en communicators met het verschenen draadloze toegangspunt.

Stap 7

Open de webinterface van het apparaat en ga naar het menu "Status". Zorg ervoor dat de autorisatie op de server van de provider is geslaagd. Controleer de beschikbaarheid van internet op computers die zijn aangesloten op de wifi-router.

Aanbevolen: