Een Foto Maken Met Een Laptopcamera: Gedetailleerde Uitleg

Inhoudsopgave:

Een Foto Maken Met Een Laptopcamera: Gedetailleerde Uitleg
Een Foto Maken Met Een Laptopcamera: Gedetailleerde Uitleg

Video: Een Foto Maken Met Een Laptopcamera: Gedetailleerde Uitleg

Video: Een Foto Maken Met Een Laptopcamera: Gedetailleerde Uitleg
Video: Convert Laptop Camera into USB Webcam/Old Laptop Camera to USB Camera Convertion/Clark Opulencia 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig hebben bijna alle laptops een ingebouwde webcam. Dit is een erg handig apparaat, waardoor je kunt chatten en video's kunt opnemen. En natuurlijk mag je foto's maken. Om dit te doen, kunt u de tools van het Windows-besturingssysteem gebruiken of een speciaal programma installeren.

Een foto maken met een laptopcamera: gedetailleerde uitleg
Een foto maken met een laptopcamera: gedetailleerde uitleg

Het is nodig

Laptop met webcam

instructies:

Stap 1

In elke versie van Windows is er een applicatie genaamd Paint, deze bevindt zich in het menu Standaard. Hiermee kunt u foto's maken van uw webcam, hiervoor moet u het item "Ophalen van scanner of camera" in het menu "Bestand" selecteren. Hier kunt u de resulterende afbeelding verwerken, maar de mogelijkheden van deze editor op het gebied van fotoverwerking zijn erg schaars.

Stap 2

Om de resulterende foto's te kunnen bewerken en extra effecten op fotografie toe te passen, heb je een speciaal programma nodig. Nieuwe laptops die bij bekende fabrikanten zijn gekocht, hebben meestal al een eigen applicatie geïnstalleerd. Zo niet, dan zijn er veel gratis en betaalde webcam-apps beschikbaar om online te downloaden.

Stap 3

Een van de meest populaire programma's op dit gebied is WebcamMax. Het kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar, er is zowel een betaalde als een gratis versie. Het installeren van de applicatie duurt niet lang en vereist geen vaardigheden.

Stap 4

Het programma ziet eruit als twee vensters: het linkervenster toont het beeld van de camera, alles wat het ziet is in realtime. In het rechtervenster kun je kiezen hoe je video's en foto's wilt bewerken en ontwerpen. Om een foto te maken, moet je op de meest linkse knop onder het kijkvenster klikken, het toont een camera. Daarna verschijnt op dezelfde plaats onder het venster een miniatuurafbeelding van de gemaakte foto.

Stap 5

Om het op de harde schijf van de laptop op te slaan, moet u dubbelklikken op de linkermuisknop op de afbeelding. Er wordt een extra venster geopend waarin de foto wordt weergegeven. Aan de rechterkant is er een menu waarin u het item "Exporteren" moet selecteren. Als u erop klikt, wordt de verkenner geopend en wordt aangeboden om de foto in een map op te slaan. Desgewenst kan de locatie waar de foto wordt opgeslagen, worden gewijzigd in een handige map of flashstation.

Stap 6

Nu wordt de foto opgeslagen als een bestand en kan deze worden bewerkt in elke grafische editor (bijvoorbeeld "Adobe Photoshop"), op internet worden geplaatst of per e-mail worden verzonden.

Stap 7

Een andere populaire webcamsoftware die foto's kan maken, is "Webcam Surveyor". Het is ook gemakkelijk te gebruiken en heeft een intuïtieve interface met een voorbeeldvenster en menu's. Met behulp van de knoppen onder het weergavevenster kunt u inzoomen op het beeld met behulp van de digitale zoom, het beeld aanpassen door de helderheid, het contrast, de verzadiging en de tint te wijzigen. Ook is er een knop waarmee je een foto kunt maken; er is een camera op getekend.

Stap 8

Bovendien kan deze applicatie een time-lapse-foto maken: in het venster "Program Options" kunt u een timer instellen en de foto wordt op een bepaald tijdstip gemaakt, of er wordt een reeks foto's gemaakt met een bepaald tijdsinterval. U kunt ook de datum en tijd aan de foto toevoegen. De gemaakte foto kan per e-mail worden verzonden zonder de applicatie te verlaten.

Stap 9

U kunt ook de applicatie "Webcam Plus!" gebruiken om foto's te maken met uw webcam. Het is heel eenvoudig en bevat een minimum aan opties. In het bovenste deel van het programmavenster bevinden zich knoppen waarmee u de bediening van de applicatie kunt regelen, waaronder de knop met het beeld van de camera, door erop te klikken waarop u een foto kunt maken. Naast enkele foto's kan het programma een reeks foto's maken en de gemaakte foto's naar internet sturen. U kunt automatische publicatie van afbeeldingen op het netwerk instellen na een bepaalde tijdsperiode, terwijl u de tijd, datum van de afbeelding of andere tekst op de foto zelf plaatst.

Stap 10

CoffeeCup WebCam is een andere populaire app. Het is in staat om enkele snapshots volgens een schema te maken en deze onmiddellijk naar internet te sturen. Bovendien kan het programma beweging in het frame herkennen en een foto maken, en als er geen beweging is, kan het in de standby-modus blijven. Hier kunt u ook aangepaste tekst op de foto plaatsen, gemaakt in het geselecteerde lettertype en de geselecteerde kleur.

Stap 11

Dit is geen volledige lijst van verschillende applicaties die zijn gemaakt voor het werken met een webcam, ook niet voor het werken met foto's. Het blijft om te kiezen welke het handigst is.

Aanbevolen: