Gegevens Samplen

Inhoudsopgave:

Gegevens Samplen
Gegevens Samplen

Video: Gegevens Samplen

Video: Gegevens Samplen
Video: HOW TO SAMPLE LIKE A GOD 2024, Mei
Anonim

Als u besluit een casestudy uit te voeren, moet u weten hoe de steekproef wordt gevormd. De gegevenssteekproef is het totaal van de antwoorden die zijn ontvangen van alle respondenten die aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Gegevens samplen
Gegevens samplen

Noodzakelijk

respondenten

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat elk monster twee kenmerken heeft: kwantitatief en kwalitatief.

Stap 2

Het kwalitatieve kenmerk geeft de significante variabelen weer die de respondenten kenmerken. Leeftijd, geslacht, nationaliteit, beroep - kunnen bijvoorbeeld de steekproef kwalitatief weergeven.

Stap 3

Om ervoor te zorgen dat de conclusies die uit de resultaten van de steekproef worden getrokken, als betrouwbaar worden beschouwd en worden uitgebreid tot alle mensen die vergelijkbaar zijn in significante variabelen (alle leerlingen van dezelfde school, alle vrouwen in het land), moet de steekproef voldoen aan de vereisten van representativiteit. Dat wil zeggen, om de meest diverse vertegenwoordigers van de samenleving die we bestuderen op te nemen.

Stap 4

Het kwantitatieve kenmerk van de steekproef is de grootte, de mensen die deelnamen aan het onderzoek. Afhankelijk van de omvang van het onderzoek en de door u gekozen methode van gegevensverwerking (primaire gegevensverwerking of secundaire gegevensverwerking met behulp van wiskundige statistische criteria en methoden).

Stap 5

Het minimum aantal respondenten, op basis van de meningen en gegevens waarvan het mogelijk is om wetenschappelijke conclusies te trekken, is 25-30 personen. Maar dit is natuurlijk niet genoeg voor serieus werk (master, proefschrift). Daarnaast heb je twee gelijke steekproeven nodig als je groepen wilt vergelijken op het niveau van een empirisch verkregen eigenschap.

Stap 6

Ook kan slechts één monster deelnemen aan het onderzoek en de resultaten zullen worden vergeleken voor en na de presentatie van een significante stimulus. Bijvoorbeeld het niveau van stressbestendigheid van sporters voor en na psychologische training met hen.

Stap 7

Laten we ook het geval toegeven wanneer de experimentele resultaten van de steekproef worden vergeleken met de theoretische normen uit de literatuur.

Stap 8

U kunt uw steekproef ook vergelijken met de controlegroep - het niveau van stressbestendigheid van atleten met wie een psycholoog heeft gewerkt en een vergelijkbare indicator voor atleten zonder psychologische ondersteuning.

Aanbevolen: