Wat Zijn Persoonlijke Gegevens En Hoe Deze Te Beschermen?

Wat Zijn Persoonlijke Gegevens En Hoe Deze Te Beschermen?
Wat Zijn Persoonlijke Gegevens En Hoe Deze Te Beschermen?

Video: Wat Zijn Persoonlijke Gegevens En Hoe Deze Te Beschermen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: bescherm je persoonlijke gegevens 2023, Januari-
Anonim

Voor de gebruiker zit het gevaar op internet niet alleen in aanvallen, denials of service of hacks, maar vaak ook in de acties van de gebruiker zelf.

Wat zijn persoonlijke gegevens en hoe deze te beschermen?
Wat zijn persoonlijke gegevens en hoe deze te beschermen?

Een dergelijk gevaar kan kwetsbare wachtwoorden worden genoemd, onjuist ingestelde machtigingen voor bestanden en mappen, evenals handelsaccounts en eenvoudigweg informatie van uw profiel naar vrienden overbrengen.

Daarom moet u de veiligheid en vertrouwelijkheid van gegevens kunnen handhaven en uw echte logins en wachtwoorden kunnen verbergen. Federale wet nr. 152-FZ fungeert als de belangrijkste wet op persoonlijke gegevens in de Russische Federatie.

Wat zijn persoonsgegevens? Dit zijn paspoortgegevens, logins, wachtwoorden, creditcardgegevens, e-walletgegevens, evenals andere gegevens die gebruikers meer dan eens gebruiken bij het online winkelen en bij het registreren op internetsites.

Persoonlijke gegevens (PD) worden verwerkt door operators van persoonlijke gegevens - organisaties die persoonlijke gegevens van gebruikers voor een specifiek doel bevatten en verwerken. Het kan bijvoorbeeld gaan om het aanbieden van internettoegang of het aanbieden van hostingdiensten.

De exploitant van persoonlijke gegevens is verplicht om de federale wet 152-FZ strikt te volgen, om persoonlijke gegevens niet aan derden door te geven en ook om ze te vernietigen in overeenstemming met de procedure die is vastgelegd in de documentatie. Om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens niet in verkeerde handen vallen, moet u eenvoudige aanbevelingen opvolgen.

  1. Geef gebruikers geen originele gegevens (login en wachtwoord). Het is beter om met anderen op de proppen te komen, specifiek om toegang te verlenen aan deze gebruiker, en beperkt in autoriteit.
  2. Verkoop geen accounts (meestal gebeurt dit met Steam-accounts), hoewel de verkoop en overdracht van accounts strikt verboden is door de regels van Steam. Het verkochte account is afhankelijk van de gebruiker en kan niet worden onderhouden.
  3. Stel de juiste rechten in voor bestanden en mappen op de hosting en VPS. Meestal zijn bestandsmachtigingen ingesteld op 644. Voor mappen, 755. Voor het schrijven naar bestanden zijn machtigingen ingesteld op 666.

Deze drie punten zijn eenvoudig, maar ze worden het vaakst geschonden. Hieraan moet worden toegevoegd dat het ook nodig is om regelmatig nieuwe software-updates te installeren die door de ontwikkelaars zijn uitgebracht. Trouwens, voor de exploitant van persoonlijke gegevens is de kwestie van serverbeveiliging belangrijker dan de hele reputatie van het bedrijf, aangezien wanneer een dergelijke server wordt gehackt, een aanvaller niet alleen logins en wachtwoorden kan krijgen, maar ook creditcardaccounts, gescande kopieën van paspoorten, enzovoort.

Gelukkig wordt in de Russische Federatie de procedure voor het opslaan van persoonlijke gegevens strikt gecontroleerd door de regelgeving en de bovengenoemde wet 152-FZ. Daarom hoeven we ons allemaal geen zorgen te maken over onze gegevens, maar we moeten onze eigen logins met wachtwoorden zeer strikt controleren en ze niet in hun oorspronkelijke vorm geven.

Populair per onderwerp