Gegevens Sorteren In Excel

Inhoudsopgave:

Gegevens Sorteren In Excel
Gegevens Sorteren In Excel

Video: Gegevens Sorteren In Excel

Video: Sorteren in Excel (basis) 2022, December
Anonim

De bewerking van het sorteren van gegevens in de spreadsheet-editor Excel van de Microsoft Office-programmasuite is vaak nodig bij het werken met arrays van gegevens. Natuurlijk heeft deze applicatie niet de krachtige functies die zijn ingebouwd in applicaties voor het werken met een databasebeheersysteem - bijvoorbeeld in Access. Desalniettemin zijn de beschikbare mogelijkheden voldoende om met vrij complexe en omvangrijke tabellen te werken.

Gegevens sorteren in Excel
Gegevens sorteren in Excel

Het is nodig

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Open een spreadsheet in Microsoft Excel waarvan de gegevens moeten worden gesorteerd.

Stap 2

Als u op gegevens van slechts één kolom moet sorteren, klikt u met de rechtermuisknop op een cel erin. Vouw in het contextmenu waarmee deze actie wordt gestart, het gedeelte 'Sorteren' uit. Het bevat vijf manieren om uw gegevens te ordenen - selecteer de gewenste optie. De bovenste twee items zijn bedoeld om in oplopende en aflopende volgorde te sorteren, en de andere drie plaatsen die rijen aan het begin van de tabel waarin de cellen van deze kolom zijn gemarkeerd met kleur, lettertype of symbool.

Stap 3

Een verkorte versie van deze lijst kan ook worden opgeroepen via het menu van de spreadsheeteditor - gebruik hiervoor de knop Sorteren in de groep Bewerken van opdrachten op het tabblad Home. In dit geval bevat de lijst alleen opdrachten voor oplopende en aflopende volgorde.

Stap 4

Als u een meer complexe sortering van gegevens op meerdere kolommen tegelijk nodig heeft, selecteert u de regel "Aangepaste sortering" - in beide hierboven beschreven opties is deze als een extra item in het menu aanwezig.

Stap 5

Na het selecteren van dit item verschijnt een apart venster op het scherm voor het instellen van de sorteervolgorde. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Sorteren op" de kolom waarvan de gegevens eerst moeten worden gesorteerd. Selecteer in de vergelijkbare lijst onder Sorteren een bestelobject: waarde, kleur, lettertype of pictogram. Geef in de derde vervolgkeuzelijst de sorteervolgorde op - oplopend, aflopend of volgens de opgegeven lijst. Wanneer u het derde item selecteert, wordt een extra venster geopend waarin u uw lijst moet invoeren of een van de bestaande moet selecteren.

Stap 6

Om het volgende sorteerniveau in te stellen, klikt u op de knop "Niveau toevoegen" en een andere rij met exact dezelfde vervolgkeuzelijsten zal in het venster verschijnen. Herhaal met hen de handelingen van de vorige stap. Als er meer niveaus nodig zijn, herhaalt u deze stap zo vaak als nodig is.

Stap 7

Klik op OK en Excel sorteert de gegevens volgens het gegeven schema.

Populair per onderwerp