Hoe Een Twisted Pair-kabel Op Te Bouwen?

Hoe Een Twisted Pair-kabel Op Te Bouwen?
Hoe Een Twisted Pair-kabel Op Te Bouwen?

Video: Hoe Een Twisted Pair-kabel Op Te Bouwen?

Video: GEWELDIG IDEE! HOE DE ELEKTRISCHE DRADEN SAMEN TE LINKEN! 2022, September
Anonim

Heel vaak worden gebruikers geconfronteerd met een situatie waarin het nodig is om twee netwerkkabels aan te sluiten of de lengte van een ervan te vergroten. In dergelijke gevallen kunnen verschillende opties worden gebruikt.

Hoe een twisted pair-kabel op te bouwen?
Hoe een twisted pair-kabel op te bouwen?

Noodzakelijk

  • - isolatieband;
  • - mes.

instructies:

Stap 1

Als je twee netwerkkabels met LAN-connectoren hebt aangesloten, kun je het beste een speciale adapter aanschaffen. Het is een doos met twee Ethernet-connectoren. Sluit beide netwerkkabels hierop aan om ze met elkaar te verbinden.

Stap 2

In een situatie waarin u niet de mogelijkheid hebt om de draden via de connector aan te sluiten, gebruikt u het gereedschap dat voorhanden is om er een te bouwen. Bereid eerst één netsnoer voor. Gebruik een scalpel of een scherp mes om de LAN-connector af te snijden.

Stap 3

Verwijder de buitenste isolatiewikkeling van het getwiste paar. Binnenin bevinden zich acht draden van verschillende kleuren. Knip deze kabels door. Zorg ervoor dat alle interne draden een verschillende lengte hebben. Knip de tweede kabel 2 cm verder af dan de eerste. Bereken op dezelfde manier de lengte van de derde draad. Met deze methode kunt u de belasting op bepaalde gebieden verminderen, waardoor de kans op verhoogde ping wordt verkleind.

Stap 4

Verwijder de isolerende wikkeling van de binnendraden. U hebt ongeveer 1 cm geïsoleerde kabel nodig om succesvol te draaien. Bereid een tweede netsnoer voor. De lengtes van de interne draden moeten omgekeerd evenredig zijn met de lengtes van de eerste voedingskabel. Dit is nodig voor hun succesvolle verbinding.

Stap 5

Rol de binnenkabels van dezelfde kleur paarsgewijs op. Wikkel elk paar met isolatietape. Zorg ervoor dat u alle blootliggende draden isoleert. Gebruik nu dezelfde isolatietape om alle interne draden met elkaar te verbinden. Deze methode voorkomt het per ongeluk breken van de wendingen.

Stap 6

Sluit de netwerkkabel aan op de gewenste apparaten en controleer of het werkt. Vergeet niet om getwiste paren te gebruiken die op dezelfde manier zijn gekrompen om deze verbinding te maken.

Populair per onderwerp