Hoe Een Twisted Pair Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Twisted Pair Aan Te Sluiten?
Hoe Een Twisted Pair Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Twisted Pair Aan Te Sluiten?

Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2022, December
Anonim

Soms zijn er situaties waarin het nodig is om de lengte van de netwerkkabel te vergroten. In dergelijke gevallen is het gebruikelijk om speciale apparaten te gebruiken of het twisted pair zelf op te bouwen.

Hoe een twisted pair aan te sluiten?
Hoe een twisted pair aan te sluiten?

Het is nodig

mes, elektrische tape, connector

instructies:

Stap 1

Een van de eenvoudigste en meest rationele opties voor het aansluiten van netwerkkabels is het gebruik van een connector. Er zijn speciale miniatuurschakelaars met twee of drie LAN-poorten. Sluit beide netwerkkabels hierop aan om ze aan te sluiten.

Stap 2

Wil je absoluut geen extra apparatuur aanschaffen, of is die mogelijkheid er gewoon niet, sluit dan zelf de netwerkkabels aan. Knip een uiteinde van elke kabel af.

Stap 3

Verwijder de buitenste isolatie van een klein deel van de voedingskabel. Je ziet acht verschillende kleuren gevlochten draden. Strip de isolatie van elke draad.

Stap 4

Doe dit op zo'n manier dat je de vlechtkleuren van elk afzonderlijk element kunt zien. Knip de draden niet op hetzelfde niveau door. Als je bijvoorbeeld twaalf centimeter kabel hebt afgepeld, moet elke draad 2, 4, 6 cm, enzovoort zijn.

Stap 5

Verwijder de vlecht van de tweede kabel op dezelfde manier. In dit geval moet u de draden zo doorknippen dat hun lengte omgekeerd evenredig is met de lengte van de draden van de eerste kabel. Die. als de lengte van de blauwe draad van de eerste kabel 4 cm is, moet de lengte van de tweede draad 8 cm zijn.

Stap 6

Verbind elke draad in paren met zijn tegenhanger. Isoleer elke dergelijke draai met speciale tape. Wikkel ook de gemeenschappelijke verbinding in met isolatietape om breuk van de wendingen te voorkomen.

Populair per onderwerp