Hoe Een Computer-naar-computer Twisted Pair Te Comprimeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer-naar-computer Twisted Pair Te Comprimeren
Hoe Een Computer-naar-computer Twisted Pair Te Comprimeren

Video: Hoe Een Computer-naar-computer Twisted Pair Te Comprimeren

Video: Hoe Een Computer-naar-computer Twisted Pair Te Comprimeren
Video: How To Scan Documents To Computer - Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Een "computer-naar-computer"-verbinding wordt gebruikt wanneer het nodig is om ze te combineren in een lokaal netwerk zonder een speciale switch - "switch" te gebruiken. In dit geval zal de volgorde van het plaatsen van de bedrading in beide kabelschoenen aan de uiteinden van de twisted pair-kabel anders zijn en afwijken van de volgorde die wordt gebruikt als er een schakelaar in het netwerk is.

Hoe een twisted pair-kabel te krimpen?
Hoe een twisted pair-kabel te krimpen?

Noodzakelijk

UTP-kabel, twee RJ-45-kabelschoenen. Crimper of mes en platte schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u alle materialen en gereedschappen hebt voorbereid die nodig zijn voor de operatie. De minimale set materialen moet bestaan uit de vereiste lengte van de twisted-pair kabel (UTP-kabel) en twee RJ-45-kabelschoenen. Maak van de gereedschappen een snijgereedschap (bijvoorbeeld een mes of mes) en een platte schroevendraaier. Als u de mogelijkheid heeft om van iemand te lenen of een speciaal krimpgereedschap ("crimper") te kopen, doe het dan zonder mankeren - de beschikbaarheid ervan zal de hele procedure aanzienlijk vereenvoudigen en de kwaliteit van de resulterende verbinding aanzienlijk verbeteren.

Stap 2

Strip 12,5 millimeter (1/2 inch) buitenste plastic isolatie van beide uiteinden van de kabel. Het krimpgereedschap voor deze bewerking heeft een speciale groef van de vereiste lengte en een geschikt versterkt mes - steek het uiteinde van de kabel in de groef, breng de handgrepen van het gereedschap bij elkaar en draai (krimptang of kabel - wat voor u het handigst is). Als er geen instrument beschikbaar is, meet dan een centimeter met een liniaal of bevestig een punt aan de lengte van de punt. Een nylondraad die in veel soorten van deze kabel is gespannen, kan helpen bij het verwijderen van de plastic mantel - door deze opzij te trekken, kunt u door de buitenmantel snijden zonder de isolatie van de binnendraden te beschadigen.

Stap 3

Maak elk van de vier getwiste paren los en plaats ze in de juiste volgorde - het zal voor elk van de connectoren anders zijn. Als de draden van links naar rechts zijn genummerd, moet voor één tip de eerste een geleider zijn met witoranje markeringen, de tweede met oranje, de derde met witgroen, vierde met blauw, vijfde met witblauw, zesde met groen, zevende - met witbruin, achtste - met bruin. Voor de tweede tip moet de eerste wit en groen zijn, de tweede moet groen zijn, de derde moet wit en oranje zijn, de vierde moet blauw zijn, de vijfde moet wit en blauw zijn, de zesde moet oranje zijn, de zevende moet wit en bruin zijn, en de achtste moet bruine draden zijn.

Stap 4

Steek de draden in de hierboven getoonde volgorde in elk van de kabelschoenen. In de tip zal de nummering van links naar rechts correct zijn als je hem draait met de plastic vergrendeling op de body naar boven, en de contacten naar je toe. Het is niet nodig om de draden te strippen voordat u ze erin steekt - wanneer u ze helemaal naar binnen duwt, zullen de overeenkomstige connectoren in elke sleuf van de plug de isolatie doorsnijden en zorgen voor een goed contact met de gevlochten draad.

Stap 5

Krimp elke vork. Er is een speciale groef in de crimper voor deze bewerking - steek de plastic punt erin en breng de handvatten van het instrument. Als dit prachtige apparaat er niet is, voer deze handeling dan voor elk contact afzonderlijk uit met een schroevendraaier en druk hem voorzichtig in. Druk vervolgens op de plastic houder aan de onderkant van het handstuk. Hiermee is de procedure voltooid.

Aanbevolen: