Hoe Rechten Toe Te Wijzen?

Inhoudsopgave:

Hoe Rechten Toe Te Wijzen?
Hoe Rechten Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Rechten Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Rechten Toe Te Wijzen?
Video: Secusoft instructievideo: Rechten toewijzen 2024, Mei
Anonim

Besturingssystemen Windows Vista, Windows 7 sluiten veel mappen af van virussen door de toegangsrechten tot deze mappen te beperken. Bijvoorbeeld de mappen Programmabestanden, Documenten en Instellingen, enz. Om een onnodige map of bestanden te kunnen verwijderen of er iets van jezelf in op te slaan, moet je ze het recht toekennen om ze volledig te gebruiken.

Hoe rechten toe te wijzen?
Hoe rechten toe te wijzen?

instructies:

Stap 1

Open "Deze computer", in het menu "Extra", selecteer "Mapopties …". Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Bekijken". Haal het vinkje weg bij 'Eenvoudig delen van bestanden gebruiken'. Klik OK". Nu verschijnt een extra tabblad "Beveiliging" in de eigenschappen van mappen of bestanden.

Stap 2

We vinden het gewenste bestand of de gewenste map. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Beveiliging". Bovenaan zien we wie de rechten heeft om dit bestand te gebruiken. Als u er één selecteert, ziet u onderaan het scherm een beschrijving van deze rechten. Selecteer uw profiel (meestal is dit "Beheerder", de exacte naam is te zien in het menu "Start"). Vink het selectievakje "toestaan" naast de regel "volledige toegang" aan en klik op "OK".

Stap 3

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de vakjes aan te vinken, omdat ze inactief zijn. In dit geval moeten we op de knop "Geavanceerd" klikken. Er wordt een apart venster geopend. Allereerst is het belangrijk om de eigenaar van de map te wijzigen, hiervoor gaan we naar het tabblad "Eigenaar". Selecteer je profiel en klik op "Toepassen". Uw profiel zou moeten verschijnen in de regel "Huidige eigenaar".

Stap 4

Ga naar het tabblad "Machtigingen". Klik twee keer op je profiel of op "Beheerders" in het midden van het venster. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u de rechten kunt kiezen. Controleer de kolom "Toestaan" in de regel "Volledig beheer". Klik OK".

Aanbevolen: