Hoe Toetsen Op Uw Toetsenbord Opnieuw Toe Te Wijzen

Inhoudsopgave:

Hoe Toetsen Op Uw Toetsenbord Opnieuw Toe Te Wijzen
Hoe Toetsen Op Uw Toetsenbord Opnieuw Toe Te Wijzen

Video: Hoe Toetsen Op Uw Toetsenbord Opnieuw Toe Te Wijzen

Video: Hoe Toetsen Op Uw Toetsenbord Opnieuw Toe Te Wijzen
Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2024, April
Anonim

Moderne toetsenborden zijn uitgerust met een aantal extra toetsen, variërend van de slaapknop tot het oproepen van de browser. Het komt echter voor dat hun locatie of doel ongelegen is en het werk verstoort. Dan is het de moeite waard om hun functionaliteit opnieuw toe te wijzen of sommige toetsen volledig uit te schakelen.

Hoe toetsen op uw toetsenbord opnieuw toe te wijzen
Hoe toetsen op uw toetsenbord opnieuw toe te wijzen

instructies:

Stap 1

De aan/uit-knoppen kunnen worden uitgeschakeld door het Configuratiescherm te openen en vervolgens het pictogram Energiebeheer te zoeken. Het instellingenvenster wordt geopend. Klik daarin op de link "Actie van de aan / uit-knoppen". Er zullen twee items in het nieuwe venster zijn. Stel in de onderste "Wanneer u op de slaapknop drukt" "Geen actie vereist" in, in de bovenste "Wanneer u op de aan / uit-knop drukt" vindt u de optie die u nodig hebt. U kunt elke actie op dezelfde manier ongedaan maken.

De aan/uit-knoppen instellen
De aan/uit-knoppen instellen

Stap 2

Als je laptop is uitgerust met de Fn-toets voor extra functionaliteit, dan heb je hiermee de mogelijkheid om het beeld en volume aan te passen, Bluetooth aan of uit te zetten en het touchpad. De set functies is afhankelijk van de modelfabrikant. Er zijn verschillende manieren om Fn uit te schakelen. U kunt op de toetscombinatie Fn + Num Lock drukken. Op veel laptops is deze opdracht gedefinieerd om Fn uit te schakelen. Op Toshiba-laptops kunt u het hulpprogramma HDD Protector gebruiken. Voer deze applicatie uit, selecteer de regel "Toegankelijkheid" op het tabblad "Optimalisatie", dan moet u het selectievakje naast de regel "Gebruik de Fn-sleutel" uitschakelen. In BIOS is de Fn-sleutel uitgeschakeld in de parameter Active Key Mode, deze moet worden ingesteld op Disabled. Sla uw instellingen op voordat u BIOS afsluit.

Stap 3

Als er merksoftware bij het toetsenbord is geleverd, installeer deze dan om de functies van de multimediatoetsen aan te passen en opnieuw toe te wijzen. Als de software niet is meegeleverd, kunt u toetsenbordmanagers gebruiken zoals MKey (Media Key), Wire Keys, Keyboard Maniac (KeyMan), enz. Je kunt gratis versies van deze programma's vinden op torrent-terkers. De interface in deze applicaties is heel eenvoudig en intuïtief, de betekenis ervan komt neer op het feit dat je in de "Toetsen"-tabbladen de waarde instelt die je nodig hebt of deze helemaal verwijdert. Programma's zijn aanpasbaar voor zowel multimedia als gewone toetsenborden.

Aanbevolen: