Hoe Toetsen Op Een Laptop Opnieuw Toe Te Wijzen

Inhoudsopgave:

Hoe Toetsen Op Een Laptop Opnieuw Toe Te Wijzen
Hoe Toetsen Op Een Laptop Opnieuw Toe Te Wijzen

Video: Hoe Toetsen Op Een Laptop Opnieuw Toe Te Wijzen

Video: How to Format computer and laptop | Window 7 , 8, 10 Format ? Computer format kaise kare in hindi 2022, December
Anonim

Het opnieuw toewijzen van toetsen op een laptop wordt gebruikt om de toetsenbordinstellingen gemakkelijker aan uw eigen behoeften aan te passen en comfortabeler te werken. Het toetsenbord op een laptop kan niet worden vervangen en daarom kunt u gespecialiseerde programma's gebruiken om de functies van de knoppen te wijzigen.

Hoe toetsen op een laptop opnieuw toe te wijzen
Hoe toetsen op een laptop opnieuw toe te wijzen

instructies:

Stap 1

Een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke hulpprogramma's voor het opnieuw toewijzen van toetsen is het kaarttoetsenbord. Met zijn intuïtieve interface kunt u de functies van absoluut alle knoppen op het toetsenbord wijzigen. Dit hulpprogramma kan worden gebruikt op alle notebooks met Windows-besturingssystemen, vanaf XP.

Stap 2

Download het programma van internet. Het heeft geen eigen installatieprogramma en wordt gedistribueerd als een archief. Pak het resulterende RAR-bestand uit met behulp van het WinRAR-programma door met de rechtermuisknop op het programmapakket te klikken en op "Uitpakken naar huidige map" te klikken. Ga naar de resulterende map en voer het bestand MapKeyboard.exe uit.

Stap 3

In het hulpprogrammavenster ziet u een afbeelding van uw toetsenbord. Klik met de linkermuisknop op de knop die u wilt wijzigen. Klik daarna onderaan het hulpprogrammavenster op het item Geselecteerde sleutelhulpmiddelen opnieuw toewijzen. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de sleutel waarnaar u de eerder geselecteerde knop wilt wijzigen.

Stap 4

Nadat u de toetsen opnieuw hebt toegewezen, klikt u op de koppeling Lay-out opslaan in de rechterbenedenhoek van het programma. Bevestig de wijzigingen en start het systeem opnieuw op door op "Ja" te klikken in het dialoogvenster dat verschijnt. Als u de gemaakte instellingen wilt resetten, klikt u op het item Toetsenbordindeling resetten.

Stap 5

Naast het Map Keyboard zijn er nog vele andere programma's waarmee je de benodigde knoppen opnieuw kunt toewijzen. Dus, naast andere gratis hulpprogramma's, kan Key Remapper worden opgemerkt, die op een iets andere manier werkt.

Stap 6

Na het downloaden, installeren en uitvoeren van het hulpprogramma, ziet u een venster dat in twee delen is verdeeld. Om de sleutel op te geven die u wilt wijzigen, klikt u op de vervolgkeuzelijst onder het gedeelte "Bronsleutel" en selecteert u de naam van de knop die u gebruikt. Als dat niet het geval is, tikt u op Nieuwe sleutel en drukt u op de sleutel die u wilt wijzigen.

Stap 7

Selecteer in de lijst aan de rechterkant van het venster in het vervolgkeuzemenu de knop waarvoor u de functie wilt vervangen. Sla daarna de wijzigingen op door op "Toepassen" te klikken en uw computer opnieuw op te starten.

Populair per onderwerp