Hoe Ruimte Op De Harde Schijf Opnieuw Toe Te Wijzen?

Inhoudsopgave:

Hoe Ruimte Op De Harde Schijf Opnieuw Toe Te Wijzen?
Hoe Ruimte Op De Harde Schijf Opnieuw Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Ruimte Op De Harde Schijf Opnieuw Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Ruimte Op De Harde Schijf Opnieuw Toe Te Wijzen?
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

In zeldzame gevallen is het vrij moeilijk om vooraf de vereiste grootte van de systeempartitie van de harde schijf te berekenen. Onvoldoende ruimte op de lokale C-schijf kan uw pc en Windows-besturingssysteem aanzienlijk vertragen.

Hoe ruimte op de harde schijf opnieuw toe te wijzen
Hoe ruimte op de harde schijf opnieuw toe te wijzen

Het is nodig

Paragon partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u niet genoeg ruimte op de systeempartitie van de harde schijf hebt, haast u dan niet om het werkende systeem te verwijderen en een nieuwe op een andere lokale schijf te installeren. Er zijn programma's waarmee u vrije ruimte tussen partities opnieuw kunt toewijzen. Een van deze hulpprogramma's is Partition Manager van Paragon.

Stap 2

Download dit programma van https://www.paragon.ru/home. Installeer het hulpprogramma door het item "Gratis versie" te selecteren. Het werkt slechts 30 dagen, maar dit is voldoende. Start uw computer opnieuw op nadat u het programma hebt geïnstalleerd.

Stap 3

Start de snelkoppeling Partition Manager en open het menu Expert Mode. Ga naar het tabblad "Wizards", plaats de muisaanwijzer op het item "Extra functies" en selecteer het menu "Vrije ruimte opnieuw verdelen".

Stap 4

In het menu dat verschijnt, klikt u met de linkermuisknop op de grafische afbeelding van de sectie, waarvan de grootte moet worden vergroot. Klik volgende . Vink in het nieuwe venster de vakjes aan naast de namen van de secties waaruit vrije ruimte zal worden ingenomen.

Stap 5

Klik nogmaals op de knop Volgende. Vul het veld "Nieuwe maat" in door de gewenste waarde in te voeren. Klik volgende". Sluit het voorinstellingenmenu.

Stap 6

Nadat u bent teruggekeerd naar het hoofdmenu van het programma, opent u het tabblad "Wijzigingen". Selecteer het item "Wijzigingen toepassen" en bevestig de lancering van het programma. Wacht op het bericht dat de computer opnieuw moet worden opgestart.

Stap 7

Start uw pc opnieuw op. Wacht terwijl Partition Manager opstart in DOS-modus. Het opnieuw toewijzen van vrije ruimte kan enkele uren duren. Nadat het is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart. Open het menu "Deze computer" en zorg ervoor dat de opgegeven instellingen van kracht worden.

Aanbevolen: