Hoe Een Harde Schijf In Volumes Te Partitioneren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In Volumes Te Partitioneren
Hoe Een Harde Schijf In Volumes Te Partitioneren

Video: Hoe Een Harde Schijf In Volumes Te Partitioneren

Video: Hoe Een Harde Schijf In Volumes Te Partitioneren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Door een harde schijf in volumes te partitioneren, kunt u onderscheid maken tussen de opslag van systeembestanden en persoonlijke bestanden. Bovendien kost het tijdens een onverwachte storing minder tijd om de C-schijf te controleren, omdat deze alleen servicebestanden van het besturingssysteem zal bevatten.

Hoe een harde schijf in volumes te partitioneren
Hoe een harde schijf in volumes te partitioneren

instructies:

Stap 1

Open "Configuratiescherm" -> "Beheerprogramma's" -> "Computerbeheer". Selecteer in het geopende venster "Opslagapparaten" -> "Schijfbeheer". De "Schijfbeheer" start, waar u volumes kunt maken en verwijderen. Helaas krijgt u alleen volledige toegang tot de volledige schijfruimte wanneer u het besturingssysteem installeert of wanneer u voor het eerst een nieuw aangeschafte computer of schijf opstart.

Stap 2

De wizard zal u niet toestaan om te werken met het volume waarop de servicebestanden zich bevinden, als u dit later wilt doen. In dit geval heeft u speciale software nodig, bijvoorbeeld Disk Director Suite of Paragon Partition Manager. Sla echter, voordat u enige gegevensmanipulatie uitvoert, een reservekopie op een extern medium op.

Stap 3

In de regel ontstaat een dergelijke behoefte als de partitie voor de eerste keer niet succesvol was. Dit kan na een bepaalde tijd duidelijk worden, wanneer de systeemschijf te klein wordt voor de besturingssysteembestanden. Dan moet u schijfruimte opnieuw verdelen en het hoofdvolume vergroten ten koste van de rest.

Stap 4

Start Disk Director Suite. Het werk in dit programma gaat uit van twee modi - automatisch en handmatig. In het eerste geval worden de meest voorkomende bewerkingen uitgevoerd, verenigd door een gemeenschappelijk doel: een volume creëren of vergroten ten koste van de ruimte van anderen, een volume kopiëren of herstellen. De automatische modus is handig voor onervaren gebruikers.

Stap 5

Ervaren gebruikers geven de voorkeur aan de handmatige modus, die relatief zeldzame bewerkingen mogelijk maakt. In dit geval bestaat het werk echter uit de sequentiële uitvoering van een heel complex van opdrachten, die de automatische modus met een paar muisklikken uitvoert.

Stap 6

Roep de "Wizard voor het maken van partities" op vanuit het menu-item "Schijf". Stel de "Partitiegrootte" in, selecteer het type: "Actief" (servicebestanden die standaard worden gebruikt bij het opstarten van de computer), "Primair" (besturingssysteembestanden) of "Logisch" (gegevensopslag).

Stap 7

Selecteer het bestandssysteem voor het volume: FAT16, FAT32, NTFS voor Windows of EXT1, EXT2, Swap voor Linux. Voltooi de creatie door de Latijnse letter op te geven voor de naam van het nieuwe volume.

Stap 8

Gebruik bij het werken met Paragon Partition Manager de "Geavanceerde gebruikersmodus", die is geselecteerd in het snelstartmenu. Selecteer in de sectie "Bewerkingen met secties" de optie "Sectie maken".

Stap 9

Open "Partitielijst" -> "Schijfpaneel". Klik met de rechtermuisknop op de stationsletter die u in volumes wilt partitioneren. Selecteer in het menu dat wordt geopend "Verplaats / formaat van partitie wijzigen". Geef in het nieuwe venster "Volumegrootte" op, klik op "Ja".

Stap 10

U zult zien dat er een nieuwe vermelding is in de lijst met schijven met de naam "(Niet gepartitioneerd)". Klik rechts daarvan op Sectie maken. Geef de volumeaanduiding op met een Latijnse letter en het type bestandssysteem, bijvoorbeeld NTFS. In het veld "Voer een nieuw volumelabel in" schrijft u "Nieuw volume". Klik op Ja.

Stap 11

Voltooi het maken van het volume, open hiervoor het item "Wijzigingen" in het hoofdmenu van het programma. Selecteer de opdracht "Wijzigingen toepassen" -> "Ja".

Stap 12

Start je computer opnieuw op. Tijdens dit proces verandert de capaciteit van de harde schijf, waarna de computer zichzelf opnieuw opstart. Dit is nodig om de systeemschijf te controleren op fouten, waarna het systeem normaal opstart. Controleer de bestanden die naar media van derden zijn gekopieerd.

Aanbevolen: