Hoe Een Harde Schijf Het Beste Te Partitioneren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Het Beste Te Partitioneren
Hoe Een Harde Schijf Het Beste Te Partitioneren

Video: Hoe Een Harde Schijf Het Beste Te Partitioneren

Video: Hoe Een Harde Schijf Het Beste Te Partitioneren
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

De procedure voor het splitsen, of het maken van een nieuwe logische partitie, van een hard volume kan enigszins verschillen in verschillende versies van het Windows-besturingssysteem, maar het algemene principe blijft hetzelfde. In dit geval wordt het besturingssysteem Windows 7 overwogen.

Hoe een harde schijf het beste te partitioneren
Hoe een harde schijf het beste te partitioneren

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Systeem en beveiliging" uit en selecteer het gedeelte "Beheer". Vouw Computerbeheer uit en open Schijfbeheer aan de linkerkant van het gedeelte Opslag.

Stap 2

Roep het contextmenu van de gewenste harde schijf op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Volume verkleinen". Wacht tot het proces is voltooid en bepaal de hoeveelheid niet-toegewezen schijfruimte. Roep het contextmenu van deze ruimte op door met de rechtermuisknop te klikken en start de procedure voor het maken van een nieuwe logische partitie door op de knop "Eenvoudig volume maken" te klikken.

Stap 3

Ga naar het eerste venster van de wizard Eenvoudig volume maken door op Volgende te klikken en zorg ervoor dat de niet-toegewezen ruimte correct wordt weergegeven in de regel Eenvoudig volume in het volgende dialoogvenster. Ga naar de volgende stap door op de knop Volgende te klikken.

Stap 4

Selecteer een niet-toegewezen letter voor de partitie die u aan het maken bent in de vervolgkeuzelijst van de regel "Stationsletter toewijzen" in het nieuwe dialoogvenster en bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken. Zorg ervoor dat NTFS is geselecteerd in de regel "Bestandssysteem" van het volgende venster van de wizard en klik op de knop "Volgende". Bevestig de geselecteerde actie door op de knop "Voltooien" in het laatste dialoogvenster te klikken en wacht tot het formatteringsproces is voltooid.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de procedure voor het partitioneren van een harde schijf een verplichte voorlopige compressie van het geselecteerde volume impliceert. Het wisselbestand en de schaduwkopie-opslagpartitie kunnen niet worden gecomprimeerd, dus als u meer vrije schijfruimte nodig heeft, moet u deze bestanden naar een andere schijf overbrengen. U kunt vervolgens het geselecteerde station verkleinen en het wisselbestand terugzetten naar de oorspronkelijke opslaglocatie.

Aanbevolen: