Een Harde Schijf Partitioneren Als Een Objectieve Noodzaak

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Partitioneren Als Een Objectieve Noodzaak
Een Harde Schijf Partitioneren Als Een Objectieve Noodzaak

Video: Een Harde Schijf Partitioneren Als Een Objectieve Noodzaak

Video: Een Harde Schijf Partitioneren Als Een Objectieve Noodzaak
Video: HOE MAAK IK EEN PARTITIE? 2024, April
Anonim

Veel gebruikers van pc's slaan al hun informatie op slechts één harde schijf op. Dit belooft de opkomst van veel verschillende problemen en om te voorkomen dat ze zich voordoen, moet u de harde schijf partitioneren.

Een harde schijf partitioneren als een objectieve noodzaak
Een harde schijf partitioneren als een objectieve noodzaak

Gewoonlijk wordt absoluut alles wat u zich kunt voorstellen op de harde schijf opgeslagen - het besturingssysteem, software, games, enz. Dit alles vult niet alleen een bepaalde ruimte, maar in de toekomst zal het voor de gebruiker vrij moeilijk zijn om erachter te komen waar de systeeminformatie wordt opgeslagen, en waar nee. Om te voorkomen dat dit probleem u overvalt, moet de gebruiker de harde schijf partitioneren.

Eigenlijk is hier niets moeilijks aan. Met deze procedure kunt u een fysieke schijf opsplitsen in verschillende logische, zodat de gebruiker de mogelijkheid heeft om de opgeslagen informatie te ordenen en niet de hoeveelheid apparatuur hiervoor te vergroten. Elke gebruiker kan dit gemakkelijk thuis doen, zonder de hulp van specialisten, enz.

Standaard programma

Ten eerste moet worden gezegd dat er in het Windows-besturingssysteem standaard een programma is om één fysieke schijf in verschillende logische te verdelen. Selecteer Deze computer, klik met de rechtermuisknop en open Computerbeheer. Vervolgens moet de gebruiker naar het tabblad "Harde schijfbeheer" gaan. Opgemerkt moet worden dat hoewel deze functie oorspronkelijk in het besturingssysteem zelf was opgenomen, het niet raadzaam is om gebruik te maken van deze functie. Het zal veel veiliger en handiger zijn om met speciale software te werken.

Extra software

U kunt bijvoorbeeld het programma Acronis Disc Director Suite gebruiken. Dit programma is ontworpen om respectievelijk de harde schijf te beheren en te verdelen. Het heeft een vrij eenvoudige en intuïtieve interface, evenals brede functionaliteit. Om een harde schijf te partitioneren, moet de gebruiker het programma starten, het aantal volumes (aantal lokale schijven) specificeren in het overeenkomstige veld en de procedure starten. Het zal worden uitgevoerd met behulp van een herstart, dus het is raadzaam om alle informatie daarvoor op te slaan. Nadat alle noodzakelijke wijzigingen al zijn aangebracht, wordt de computer opnieuw opgestart. De gebruiker hoeft alleen te wachten tot het einde van de procedure, wat meestal niet meer dan een half uur duurt.

Daarnaast kunt u gebruik maken van het programma Partition Magic, dat geheel gratis wordt verspreid. Het programma werkt via de opdrachtregel, dus het kan voor sommige gebruikers niet erg handig zijn om ermee te werken. De procedure voor het verdelen van een harde schijf in verschillende volumes is bijna hetzelfde als in de vorige versie.

Aanbevolen: