Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren
Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Veel mensen moeten de harde schijf in verschillende secties splitsen. Het is handiger voor iemand om games en films op verschillende plaatsen op te slaan, iemand moet de partitie sluiten tegen nieuwsgierige blikken en deze beschermen met een wachtwoord, dus de vraag hoe de harde schijf in verschillende gebieden moet worden verdeeld, kan soms rijzen.

Hoe een harde schijf te partitioneren
Hoe een harde schijf te partitioneren

instructies:

Stap 1

Het partitioneren van een schijf is mogelijk met een grote verscheidenheid aan programma's die heel gemakkelijk te vinden zijn op internet. Laten we de eerste nemen die we tegenkomen, bijvoorbeeld de EASEUS Partition Master Home Edition. De voordelen van dit programma zijn het kleine formaat en het is gratis, maar verder kan het precies hetzelfde doen als zijn meer omvangrijke en duurdere tegenhangers (nou ja, misschien met een paar uitzonderingen). U kunt het downloaden van de website van de fabrikant https://www.partition-tool.com/download.htm. Klik op de link Downloaden van Download.com onder de Home Edition-versie en sla deze op uw harde schijf op

Stap 2

Voer het installatieprogramma uit en volg de instructies. Na installatie start het programma. Klik op de knop Ga naar hoofdscherm. Uw harde schijven verschijnen voor u. Klik met de rechtermuisknop op de partitie die u wilt partitioneren en kies Formaat wijzigen / Partitie verplaatsen.

Stap 3

Voer hier in de regel Partitiegrootte de grootte van het eerste deel van uw schijf in en klik op OK. U zult zien dat er een niet-toegewezen gebied verschijnt na de schijf, dat is aangeduid als Niet-toegewezen. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Partitie maken. U kunt de naam van de nieuwe schijf opgeven in de regel Partitielabel en de vereiste grootte opgeven als u de resterende ruimte in meerdere delen wilt splitsen. Klik OK.

Stap 4

Om de wijzigingen toe te passen, klikt u op de knop Toepassen in de linkerbovenhoek van het scherm. Als u dat niet doet, vindt er geen verandering plaats. Wacht tot het programma klaar is en start uw computer indien nodig opnieuw op.

Aanbevolen: