Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Bios

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Bios
Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Bios

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Bios

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Partitioneren In Bios
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Veel gebruikers zijn er al aan gewend dat harde schijven in ten minste twee partities moeten worden gepartitioneerd. Dit is een zeer effectieve manier om uw gegevens te bewaren in het geval van een systeemstoring. Helaas is het niet altijd mogelijk om een harde schijf direct in de Windows-besturingssysteemomgeving te partitioneren. Er kunnen veel redenen zijn voor het optreden van een dergelijk feit en het heeft geen zin om ze in overweging te nemen. Maar er is een manier om de harde schijf in de BIOS-omgeving te partitioneren.

Hoe een harde schijf te partitioneren in bios
Hoe een harde schijf te partitioneren in bios

Noodzakelijk

DVD of USB-stick, Partition Magic

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een programma vinden dat in de BIOS-omgeving werkt en dit naar een schijf of USB-flashstation schrijven. Om geen tijd te verspillen aan het maken van een multiboot-schijf of flashstation, raden we u aan een kant-en-klare schijfkopie te zoeken die Acronis- of Partition Magic-programma's bevat.

Stap 2

Geef prioriteit aan opstarten vanaf een schijf (of flashstation) of druk op F8 bij het opstarten van de computer en selecteer het gewenste apparaat. Wacht tot het opstarten vanaf schijf is voltooid. Open Powerquest Partition Magic en selecteer Power User Mode. In tegenstelling tot de beginnersmodus, kunt u hier de parameters van toekomstige secties in meer detail aanpassen.

Stap 3

Selecteer "Sectie maken". Er wordt een interactief venster voor u geopend met de status en het aantal partities op uw harde schijven. Configureer de parameters van toekomstige partities: specificeer hun aantal, bestandssysteemformaat en grootte.

Stap 4

Nadat u alle instellingen hebt voltooid, klikt u op "Toepassen" en wacht u tot het proces voor het maken van partities is voltooid.

Aanbevolen: