Hoe Bestanden Naar Een Diskette Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Naar Een Diskette Te Kopiëren
Hoe Bestanden Naar Een Diskette Te Kopiëren

Video: Hoe Bestanden Naar Een Diskette Te Kopiëren

Video: Hoe Bestanden Naar Een Diskette Te Kopiëren
Video: How to connect external hard drive to Android Phone 2024, Mei
Anonim

Nu wordt de diskette als draagbaar opslagmedium steeds minder gebruikt vanwege de capaciteit die te klein is voor moderne data-arrays. Sommige pc's bevatten echter diskettestations. Als het zich ook op uw computer bevindt, is er geen extra software nodig voor het kopiëren van bestanden naar een diskette, en als het niet beschikbaar is, is het onmogelijk.

Hoe bestanden naar een diskette te kopiëren
Hoe bestanden naar een diskette te kopiëren

instructies:

Stap 1

Verwijder de schrijfbeveiliging op de diskettebehuizing - dit doet u door de "sluiter" in het gat in de linker achterhoek te schuiven. Schuif vervolgens de diskette in de drive-sleuf - een vrij luide klik geeft aan dat het magnetische medium zich in de juiste positie bevindt.

Stap 2

Start de reguliere bestandsbeheerder die door uw besturingssysteem wordt gebruikt. Als het een Windows-besturingssysteem is, wordt de Verkenner geopend door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Als u het daar niet vindt, gebruik dan de sneltoetscombinatie win + e of open het hoofdmenu op de Start-knop, klik met de rechtermuisknop op de computerregel en selecteer het Verkenner-item in het pop-up contextmenu.

Stap 3

Gebruik de mappenboom in het linkerdeelvenster van Verkenner om naar de map te gaan die de bestanden bevat die u naar de diskette wilt kopiëren. Als er meerdere van deze bestanden zijn, selecteer ze dan allemaal. Om een groep bestanden na elkaar in de lijst te selecteren, klikt u op de eerste ervan, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op het laatste bestand in de reeks. Om bestanden te selecteren die zich in verschillende delen van dezelfde lijst bevinden, klikt u ze allemaal aan met de muis terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Druk op ctrl + c om een lijst met geselecteerde bestanden op het klembord te plaatsen. Hetzelfde kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied te klikken en "Kopiëren" te selecteren in het pop-upcontextmenu.

Stap 5

Klik op het stationspictogram in het linkerdeelvenster van Verkenner en wacht een paar seconden totdat de lezer de schijf in de diskette naar de vereiste snelheid heeft rondgedraaid en de inhoud ervan heeft onderzocht. Druk vervolgens op ctrl + v om de bestanden op het klembord te plakken, en de drive begint met het schrijven van kopieën van de bestanden die u hebt geselecteerd naar de diskette.

Aanbevolen: