Een Opslagplaats Verbinden Connect

Inhoudsopgave:

Een Opslagplaats Verbinden Connect
Een Opslagplaats Verbinden Connect

Video: Een Opslagplaats Verbinden Connect

Video: Een Opslagplaats Verbinden Connect
Video: How to Connect a Printer Directly With Mobile/Smart Device (Epson XP-2100) NPD6466 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat Windows een vrij algemeen platform is, is het echter niet het enige. Ook het Linux-besturingssysteem is populair. Besturingssystemen op basis van de Linux-kernel hebben hun voordeel - u hoeft niet naar software te zoeken, sluit gewoon de repository aan.

Een opslagplaats verbinden connect
Een opslagplaats verbinden connect

Noodzakelijk

Besturingssysteem gebaseerd op Linux-platform

instructies:

Stap 1

Hoe wordt de software onder Windows geïnstalleerd? U opent een browser, zoekt naar een programma in een zoekmachine, gaat naar de officiële website en downloadt het naar uw harde schijf. Als het programma niet vrij beschikbaar is, moet u ervoor betalen. In systemen met Linux is alles veel eenvoudiger: sluit de repository aan, ga naar het Application Center, voer de naam van het programma in en klik op de knop Installeren. De software wordt gratis verspreid, dus u kunt direct aan de slag.

Stap 2

Maar wat is een opslagplaats? In feite is het een verzameling hulpprogramma's en programma's van verschillende typen, een soort opslagserver. Wanneer u een programma moet installeren, wendt u zich tot deze bank en krijgt u de distributiekit van de vereiste applicatie. Elke versie van het Linux-besturingssysteem heeft zijn eigen repository. Bij de installatie van het systeem zijn de repositories standaard al verbonden.

Stap 3

Gebruik de Synaptic-applet om de repository te verbinden. Deze software bevindt zich in de regel op het tabblad "Systeem" van het algemene menu. Elke versie van het Linux-systeem is anders en de locatie van het algemene menu kan variëren. In systemen van de alt="Image"-familie is dit bijvoorbeeld de onderste menubalk en in de Ubuntu-familie daarentegen de bovenste menubalk, de sectie "Administration".

Stap 4

U ziet een venster waarin u het superuser-wachtwoord moet opgeven - een analoog van de beheerder in Windows-systemen. Houd er rekening mee dat u bij het invoeren van een wachtwoord de gewenste toetsenbordindeling moet opgeven; om deze te wijzigen, gebruikt u de sneltoets Ctrl + Shift of alt="Afbeelding" + Ctrl. Druk na het invoeren op de Enter-toets of klik op de knop "OK".

Stap 5

Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Opties" ("Instellingen") en selecteer het commando "Repositories". Er verschijnt een applet voor je, die alle actieve of gebruikte repositories aangeeft. Hier moet u de benodigde repositories markeren door de vakjes aan te vinken, of ongebruikte repositories uitvinken. De naam van bijna elke repository weerspiegelt de inhoud, bijvoorbeeld ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable bevat firefox, d.w.z. dient om deze browser te installeren.

Stap 6

Om de wijzigingen op te slaan na het activeren van de benodigde repositories, klikt u op de knop "Nieuw" of "OK". Nu heb je extra opslagplaatsen die automatische updates toestaan wanneer een nieuwere versie van het programma wordt uitgebracht. Klik op de knop Info ophalen om informatie te krijgen over de producten in de verbonden add-ons.

Stap 7

Om het programma te downloaden, gaat u naar het "Applicatiecentrum" of naar de "Update Manager"-applet. Klik op de knop Controleren en vervolgens op Updates installeren.

Aanbevolen: