Een Wifi-router Verbinden Met Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Wifi-router Verbinden Met Een Laptop
Een Wifi-router Verbinden Met Een Laptop

Video: Een Wifi-router Verbinden Met Een Laptop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to connect your Laptop to Wifi 2023, Februari
Anonim

Voor volledig gebruik van de laptop thuis is het aan te raden om een ​​eigen wifi-netwerk aan te maken. Hiervoor is het natuurlijk noodzakelijk om de juiste apparatuur aan te sluiten en te configureren.

Een wifi-router verbinden met een laptop
Een wifi-router verbinden met een laptop

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Kies en koop een wifi-router die draadloze netwerken kan maken waarmee je laptop verbinding kan maken. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de basisparameters van het netwerkapparaat: soorten radiosignalen en beveiliging.

Stap 2

Sluit de Wi-Fi-router aan op een wisselstroomvoeding en schakel deze apparatuur in. Zoek een internet- of WAN-connector en sluit er een internettoegangskabel op aan. Verbind nu de LAN-poort van de router en de netwerkkaart van de laptop met behulp van een netwerkkabel, die meestal standaard wordt meegeleverd.

Stap 3

Schakel beide apparaten in. Nadat de laptop is opgestart, start u een internetbrowser. Vul het url-invoerveld in door het IP-adres van de wifi-router in te voeren. Druk op de Enter-toets. Ga na het openen van het instellingenmenu voor netwerkapparatuur naar het item WAN (internet).

Stap 4

Stel uw internetverbinding op dezelfde manier in als een directe kabelverbinding. Vergeet niet de vakjes naast DHCP, Firewall en NAT aan te vinken om ze te activeren. Klik op de knop Opslaan of Toepassen om de instellingen op te slaan.

Stap 5

Ga nu naar Wi-Fi (Draadloze instellingen). Configureer de instellingen voor het draadloze toegangspunt met behulp van de volgende informatie: SSID (naam), beveiligingstype, type radiosignaal en wachtwoord. Voer een sterk wachtwoord in om te voorkomen dat uw draadloze netwerk wordt gehackt.

Stap 6

Sla de parameters van het gemaakte draadloze toegangspunt op. Start de Wi-Fi-router opnieuw door deze een paar seconden los te koppelen van de netvoeding. Wacht tot de router een verbinding met de server tot stand heeft gebracht. Controleer of uw internetverbinding actief is.

Stap 7

Koppel de netwerkkabel los van de laptop. Activeer zoeken naar wifi-hotspots. Maak verbinding met het nieuw gemaakte draadloze netwerk. Zorg ervoor dat uw internetverbinding actief en stabiel is.

Populair per onderwerp