Een Printer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Printer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk
Een Printer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Video: Een Printer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Video: Een Printer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk
Video: How to Share a Printer in Windows 10 on Local Network 2024, April
Anonim

In ons land is het overgrote deel van de kantoren klein. Ze hebben meerdere computers en een of twee printers. Er is geen dedicated server en is ook niet gepland voor de toekomst. De rol van de bestandswisselaar wordt gespeeld door de krachtigste computer die er is. Het is jouw taak om dit hele netwerk en computers zo te configureren dat iedereen vanaf deze printer kan printen.

Een printer verbinden met een lokaal netwerk
Een printer verbinden met een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

De eerste manier. Je kunt de printer aansluiten op één computer in het netwerk, en je kunt ook niet op de krachtigste en iedereen deze gewoon laten delen. Dit is de makkelijkste en goedkoopste manier. Het is goed voor zeer kleine kantoren, waar er ongeveer 5 computers zijn en iedereen in hetzelfde kantoor zit. Maar het heeft één belangrijk nadeel. De computer waarop deze printer is aangesloten, moet altijd aan staan. Anders kan niemand iets afdrukken.

Stap 2

U moet delen instellen. Laten we zeggen dat u het besturingssysteem Windows XP heeft. Ga naar Start - Configuratiescherm - Printers en faxapparaten.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de geïnstalleerde printer en selecteer Eigenschappen in het menu.

Stap 4

Klik op het tabblad Delen op de knop Deze printer delen en klik op OK. Er moet een hand op het pictogram verschijnen. Als het verschijnt, is de printer gedeeld.

Stap 5

Nu moet u deze printer configureren op alle andere computers in het netwerk. Ga naar "Start - Configuratiescherm - Printers en faxapparaten".

Stap 6

Voer de wizard Printer aansluiten uit en wijs naar de netwerkprinter. Selecteer hiervoor het overzicht van printers en het systeem vindt zelf de gewenste printer.

Stap 7

Ga vervolgens akkoord met het installeren van de stuurprogramma's en probeer een testpagina af te drukken.

Stap 8

Tweede manier. Netwerkverbinding van een speciale netwerkprinter. Het moet één keer worden geconfigureerd en kan met rust worden gelaten. Dergelijke regelingen werken meerdere jaren. Zelfs als het kapot gaat, kunt u het eenvoudig vervangen en alleen de printer instellen. Bij de eerste methode, als de computer uitvalt, moet u de printer opnieuw aansluiten en opnieuw configureren op alle computers in het netwerk.

Stap 9

Wanneer we op de tweede manier verbinding maken, doen we hetzelfde, alleen het volledige pad naar de printer wordt geschreven in de verbindingswizard. U kunt ook extra programma's gebruiken die bij de printer worden geleverd. Het is nog handiger, omdat u de printer hierdoor nauwkeuriger kunt configureren.

Aanbevolen: