Een Router Verbinden Met Een Adsl-modem

Inhoudsopgave:

Een Router Verbinden Met Een Adsl-modem
Een Router Verbinden Met Een Adsl-modem

Video: Een Router Verbinden Met Een Adsl-modem

Video: Как соединить ADSL модем от Укртелекома с Wi Fi роутером сетевым кабелем 2022, December
Anonim

Als u DSL-internet gebruikt en meerdere computers op één kabel wilt aansluiten, gebruik dan een router. Meestal wordt deze methode gebruikt om laptops aan te sluiten, omdat het moeilijk is om een ​​Wi-Fi DLS-modem te vinden.

Een router verbinden met een adsl-modem
Een router verbinden met een adsl-modem

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Sluit de DLS-modem met een splitter aan op de telefoonlijn. Dit apparaat vermindert interferentie en verhoogt zo de kwaliteit van het internetkanaal. Sluit de modem aan op netstroom en zet hem aan. Sluit een netwerkkabel aan op het Ethernet-kanaal van dit toestel. Sluit het andere uiteinde aan op de LAN-poort van uw computer.

Stap 2

Open de webinterface van de DLS-modeminstellingen door het IP-adres in de browser in te voeren. Ga naar het WAN-menu en configureer de verbinding met de server van de provider. Zorg ervoor dat u de DHCP-functie uitschakelt indien beschikbaar in dit menu. Start de modem opnieuw op en open het menu Status. Zorg ervoor dat het apparaat toegang heeft tot internet.

Stap 3

Koppel nu de netwerkkabel los van uw computer en steek deze in de internet- of WAN-connector van uw router. Gebruik hiervoor nooit LAN-connectoren. Sluit de netwerkkaart van uw computer met een tweede kabel aan op de LAN-poort van de router.

Stap 4

Open het instellingenmenu van dit netwerkapparaat. Ga naar Internetinstellingen. Selecteer de optie Statisch IP-adres. Stel het interne IP-adres van de DLS-modem in als internettoegangspunt. Schakel NAT-, Firewall- en DHCP-functies in. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 5

Open Wi-Fi en maak een draadloze hotspot. Selecteer de opties waarmee de vereiste notebooks zullen werken. Het is beter om kwaliteitsbeveiligingstypen te gebruiken, zoals WPA2-Personal of WPA-PSK. Sla de instellingen van het Wi-Fi-menu op en start de router opnieuw op.

Stap 6

Controleer of de apparatuur toegang heeft tot internet. Probeer webpagina's te openen op een computer die is aangesloten op de router. Verbind mobiele computers met het gemaakte toegangspunt. Het wordt aanbevolen om de modem en router niet los te koppelen van het lichtnet, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Populair per onderwerp