Delen Inschakelen

Inhoudsopgave:

Delen Inschakelen
Delen Inschakelen

Video: Delen Inschakelen

Video: Delen Inschakelen
Video: Delen 4 - Een staartdeling maken 2024, April
Anonim

Met activering van delen kunt u een verscheidenheid aan gegevens delen die zijn opgeslagen op harde schijven en externe schijven. Deze methode wordt veel gebruikt in ondernemingen, omdat: geeft u snel toegang tot de informatie die u nodig heeft.

Delen inschakelen
Delen inschakelen

Noodzakelijk

  • - beheerdersaccount;
  • - gast account.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdtypen openbare middelen. In het eerste geval kunnen gebruikers alleen bestanden lezen en in het tweede geval kunnen ze hun inhoud wijzigen en nieuwe documenten toevoegen. Zet uw computer aan. Wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 2

Open het menu Deze computer. Selecteer de map die u wilt delen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en wacht tot het vervolgkeuzemenu verschijnt. Plaats de muisaanwijzer op het vak Delen.

Stap 3

Als u werkgroepen heeft ingesteld binnen uw lokale netwerk, selecteert u het vak Thuisgroep (Lezen / Schrijven). Als u de toegang voor bepaalde klanten wilt openen, selecteert u "Specifieke gebruikers".

Stap 4

Verlaat nu even het menu dat verschijnt. Open het Configuratiescherm en selecteer Gebruikersaccounts. Ga naar het menu "Account maken".

Stap 5

Voer een naam in voor het nieuwe account. Vink het vakje aan naast 'Algemene toegang'. Klik op de knop "Account maken". Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt om toegang te krijgen tot dit account.

Stap 6

Ga nu terug naar het instellingenmenu voor delen. Voer de naam in van het account dat u zojuist hebt gemaakt in het veld dat verschijnt. Klik op de knop Toevoegen. Markeer dit account in het onderste menu en klik op de knop "Delen".

Stap 7

Wanneer u vanaf een ander apparaat verbinding maakt met uw computer, verschijnt er een autorisatieformulier. Voer de naam in van het account waarmee u deelt. Voer het juiste wachtwoord in. Vink de selectievakjes Aanmeldingsopties opslaan aan.

Stap 8

Zorg ervoor dat u uw firewall-instellingen controleert. De eerste keer dat u verbinding probeert te maken met een openbare map, kan er een systeemwaarschuwing verschijnen. Sta deze verbinding toe door het item "Actie onthouden" te markeren.

Aanbevolen: