Gedeeld Delen Van Bestanden Inschakelen

Inhoudsopgave:

Gedeeld Delen Van Bestanden Inschakelen
Gedeeld Delen Van Bestanden Inschakelen

Video: Gedeeld Delen Van Bestanden Inschakelen

Video: Gedeeld Delen Van Bestanden Inschakelen
Video: OneDrive - Delen van bestanden en/of mappen 2024, April
Anonim

Soms zijn er situaties waarin meerdere gebruikers toegang moeten hebben tot dezelfde bestanden. Als hun computers op een netwerk zijn aangesloten, is het veel gemakkelijker om de bestanden die u nodig hebt te delen, in plaats van ze telkens naar elkaar door te sturen via elektronische communicatie of verwisselbare media.

Gedeeld delen van bestanden inschakelen
Gedeeld delen van bestanden inschakelen

instructies:

Stap 1

Verbind computers met dezelfde werkgroep. Open hiervoor het Configuratiescherm via de knop "Start". Klik in de categorie Prestaties en onderhoud op het pictogram Systeem. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Computernaam" en klik op de knop "Wijzigen" tegenover het opschrift "Een computer hernoemen of handmatig toevoegen aan het domein …".

Stap 2

Plaats in het extra geopende dialoogvenster in de groep "Lid" een markering in het veld "Werkgroep", voer de naam van de groep in en klik op de knop OK. Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster Systeemeigenschappen. U kunt ook de "Network Setup Wizard" in het "Configuratiescherm" in de categorie "Netwerk- en internetverbindingen" gebruiken.

Stap 3

Nadat het netwerk is geconfigureerd, wordt de map "Gedeelde documenten" beschikbaar voor gebruikers. Het bevindt zich in de map: station C (of een ander station met het systeem) / Documenten en instellingen / Alle gebruikers / Documenten. Om het bestand voor iedereen beschikbaar te maken, verplaatst u het naar een van de submappen van de opgegeven map op een voor u geschikte manier (kopieer het bestand en plak het in de gewenste submap of sla het rechtstreeks op in de gedeelde map vanuit het programmavenster waarin het was gemaakt).

Stap 4

Om bestanden beschikbaar te maken voor openbaar gebruik zonder ze naar de map "Gedeelde documenten" te verplaatsen, verplaatst u de muiscursor naar de map van uw keuze en klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer in het contextmenu het item "Delen en beveiliging" of klik op het item "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Toegang" in het venster dat wordt geopend.

Stap 5

Plaats het token in het vak Deze map delen in de groep Netwerkdeling en -beveiliging. Voer een naam in voor de map in het veld Share Name. Indien nodig kunt u het vakje "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe" met een markering aanvinken als u wilt dat andere gebruikers het bestand kunnen wijzigen en opslaan. Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 6

Om informatie te krijgen en de bronnen van de gedeelde map te beheren, opent u het "Configuratiescherm" via de knop "Start", in de categorie "Prestaties en onderhoud", selecteert u het pictogram "Administratieve hulpmiddelen" en klikt u op de snelkoppeling "Computerbeheer". Vouw in het dialoogvenster dat wordt geopend de vertakking "Gedeelde mappen" uit en selecteer de gewenste actie in de menubalk of door met de rechtermuisknop op de gewenste bron te klikken.

Aanbevolen: